Şeful Organizației Mondiale a Sănătății: Se înregistrează o scădere a numărului de cazuri noi de infecţie cu noul coronavirus

18 februarie 2020, ora 10:33

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat, ieri, la Geneva, că potrivit ultimelor date, numărul cazurilor de persoane infectate cu noul coronavirus COVID-19 a început să scadă în China, scrie The Guardian, citat de mediafax.ro.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, șeful OMS, a spus că pare a fi înregistrată o scădere a numărului de cazuri noi în China. „Această tendință trebuie interpretată foarte prudent. Tendințele se pot schimba”, a declarat șeful OMS într-o conferință susținută la Geneva.

Datele furnizate de autoritățile medicale chineze arată că peste 80% dintre pacienții infectați cu COVID-19 au simptome ușoare și se vor recupera, în timp ce 14% suferă de complicații severe, cum ar fi pneumonia, 5% sunt în stare critică și 2% mor din cauza bolii.

„Se pare că COVID-19 nu este la fel de mortal ca și alte coronavirusuri, inclusiv SARS și MERS”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus într-o conferință de presă. El a adăugat că începe să se contureze o imagine tot mai clară a focarului din Asia.

Șeful agenției de sănătate ONU a mai spus că noul coronavirus nu afectează atât de grav copiii ca adulții și că riscul de deces crește odată cu vârsta celor infectați. El a adăugat că nu există încă o explicație pentru acest lucru.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram