/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Tauber, despre un transfer de 3,8 milioane de euro: „Pe mine m-a rugat Ilan Șor”

18 februarie 2020, ora 00:00

După ce s-a aflat că în 2013, deputata Partidului Șor Marina Tauber ar fi transferat din numele ei peste trei milioane de euro către firma Armadale Business Services, una dintre zecile de companii care a participat la spălarea banilor furați din cele trei bănci moldovenești, ultima vine cu un comentariu la acest subiect. Întrebată la emisiune „Politica Nataliei Morari” de la TV8 de unde ar fi avut circa patru milioane de euro, parlamentara a răspuns evaziv. 

„Eu pot să vă răspund la aceste întrebări, dar sincer, când veneam la emisiune eu mă așteptam la ceva mai mult. Da, tranzacția a fost, nimeni nu neagă. Voi puteți spune că aceasta nu a fost legală, demonstrați-mi… – Eu am întrebat de unde aveți acești bani, este o sumă enormă. – Eu dacă voi comenta această tranzacție, automat voi compromite altă informație. – Dumnevoastră trăți acum din acești bani? – Nu”, a spus Tauber.

Parlamentara a mai menționat că a semnat aceste acte pentru că avea încredere Ilan Șor.

„Eu am participat la această ofertă pentru că pe mine m-a rugat Ilan Șor. – Totul ce o să vă roage Ilan Șor să îndepliniți, veți face? – Da, pentru că am încredere”, a mai adăugat deputata.

Marina Tauber a fost implicată în procesul de preluare a controlului asupra Băncii de Economii. În primul rând, acest transfer de aproape patru milioane de euro, a fost făcut personal de Marina Tauber pe 27 iunie 2013. Cifra exactă – 3 milioane 824 de mii de euro.

Banii au fost transferați de pe un cont al lui Tauber deținut în banca rusească Alef Bank, pe contul offshorului Armadale Business Services LLP, în ABLV Bank. Jurnal.md scrie că Armadale este una dintre zecile de companii care a participat la spălarea banilor furați din cele trei bănci moldovenești. Acest offshor figurează în condamnarea fostului premier Vladimir Filat, ca una dintre firmele intermediare în fraudă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram