/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 754: Noi bombardamente și Putin în Piața Roșie. Chișinăul nu recunoaște alegerile din Rusia

/VIDEO/ Momente tensionate în PDM. Ce spun Sîrbu și Candu despre situația din interiorul formațiunii

18 februarie 2020, ora 20:34

Momente tensionate în Partidul Democrat. După alegerea noii conduceri, dar și după întrevederea de aseară, la care nu au participat toți deputații, fracțiunea ar putea să se destrame. Sergiu Sârbu se plânge că, în ultima perioadă, conducerea formațiunii nu se consultă cu toți membrii principali ai partidului.

„Noi am avut un eveniment foarte important și am invitat conducerea PDM care a evitat să meargă în teritoriu a preferat să meargă la acest eveniment. Avem să vină cu explicații. Pe mine nu m-a intrebat dacă vreau să prezinte la aceste discuții. Simtim o nedeschidere și netrasparență în luare unor decizii”, a spus democratul Sergiu Sîrbu.

„Echipa PDM a trecut printr-o perioada  grea, dar revenerea trebui să o facă mai eficient și vocal și nu prin poziționări neclare. „Există fisuri în formațiune? Există viziuni diferite, abordări diferite. Cum vedeți viitorul PD?”, a spus Andrian Candu de la PDM.

Andrian Candu spune că au refuzat orice funcţie în conducerea formaţiunii şi că va explica motivul în timpul apropiat.

”Am refuzat să fiu vicepresedinte a PDM. De ce ați refuzat această funcție. Din mai multe motive. Vi le comunic în această săptămână”, a menționat Candu.

Scindarea Partidului Democrat este vizibilă demult, susține deputatul PPDA, Alexandru Slusari.

„Exista trei grupări:gruparea anturajului lui Plahotniuc care este ostilă lui Pavel Filip și care este anti-Dodon, este gruparea loială nu Igor Dodon în frunte cu Nichiforiuc și Andronache și este  gruparea lui Pavel Filip”, a declarat Alexandru Slusari de la PPDA.

Partidul Democrat din Moldova și-a ales la sâmbăta trecută, în cadrul Consiliului Politic Național al PDM, vicepreședinții și Biroul Executiv al partidului. Andrian Candu și Sergiu Sîrbu nu s-au regăsit în lista vicepreședinților noi aleși ai partidului.  Pavel Filip a venit la cârma PD-ul în septembrie, anul trecut, după ce fostul lider Vlad Plahotniuc a fugit din țară.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram