/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Plîngău cere repetat să fie prezentat raportul Comisiei care a anchetat puciul anticonstituțional din iunie

18 februarie 2020, ora 13:30

Membrul Comisiei de anchetă privind puciul anticonstituțional, Dinu Plîngău, a solicitat convocarea tuturor deputaților care au făcut parte din Comisie pentru a prezenta raportul privind ancheta desfășurată. 

„Deputații trebuie să adopte o hotărâre care poate avea consecințe juridice pentru toți cei care au fost implicați în tentativa de uzurpare a puterii în stat”, se arată într-un comunicat al Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA).

În momentul de față, termenul de activitate a Comisiei a expirat, fără a fi prezentat un raport final. Plenul Parlamentului a refuzat să voteze inițiativa lui Dinu Plîngău de a prelungi termenul de activitate și în consecinţă Comisia nu mai există.

La sfârșitul lunii decembrie activitatea Comisiei parlamentare ce anchetează puciul anticonstituțional a fost extinsă cu un termen de până la 60 de zile, la propunerea președintei Parlamentului Zinaida Greceanîi.

Amintim că Parlamentul a creat Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa de puci anticonstituțional întreprinsă de Partidul Democrat din Moldova.

Deputați iau motivate că cetățenii trebuie să cunoască adevărul despre acea „săptămâna de foc din politică din perioada 7-14 iunie, când Partidul Democrat a fost înlăturat de la guvernare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram