Membrul Comisiei de anchetă privind puciul anticonstituțional, Dinu Plîngău, a solicitat convocarea tuturor deputaților care au făcut parte din Comisie pentru a prezenta raportul privind ancheta desfășurată. 

„Deputații trebuie să adopte o hotărâre care poate avea consecințe juridice pentru toți cei care au fost implicați în tentativa de uzurpare a puterii în stat”, se arată într-un comunicat al Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA).

În momentul de față, termenul de activitate a Comisiei a expirat, fără a fi prezentat un raport final. Plenul Parlamentului a refuzat să voteze inițiativa lui Dinu Plîngău de a prelungi termenul de activitate și în consecinţă Comisia nu mai există.

La sfârșitul lunii decembrie activitatea Comisiei parlamentare ce anchetează puciul anticonstituțional a fost extinsă cu un termen de până la 60 de zile, la propunerea președintei Parlamentului Zinaida Greceanîi.

Amintim că Parlamentul a creat Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa de puci anticonstituțional întreprinsă de Partidul Democrat din Moldova.

Deputați iau motivate că cetățenii trebuie să cunoască adevărul despre acea „săptămâna de foc din politică din perioada 7-14 iunie, când Partidul Democrat a fost înlăturat de la guvernare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!