/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

A fost deja negociată o coaliție PDM-PSRM? Candu: „S-au împărțit deja ministerele”

19 februarie 2020, ora 11:01

Cei șase deputați care și-au anunțat astăzi plecarea din Partidul Democrat afirmă că se făceau presiuni pentru ca democrații să accepte o coaliție cu socialiștii. Aceștia au acuzat conducerea partidului că s-a întâlnit pe la spate cu socialiștii pentru a negocia o coaliție.

„Nu mai putem sta cu mâinile încrucișate, să stăm deoparte. Suntem mulți simpatizanți în PDM care nu sunt de acord cu ceea ce se întâmplă azi în PDM și în fracțiunea sa parlamentară. Dragi colegi din PDM, jocul cui îl faceți? Pe cine reprezentanți, pe cei care v-au votat sau interesele cui prevalează? , s-a adresat Andrian Candu conducerii Partidului Democrat.

Potrivit deputatului, PDM ar fi negociat luni-seară o alianță cu PSRM, chiar dacă formațiunea a negat oficial acest lucru. Ar fi fost împărțite deja și portofoliile într-un nou Guvern.

„Am înțeles că se fac negocieri și se impart deja ministere. E vorba de patru ministere”, a spus Candu.

Din Partidul Democrat au plecat deputații Andrian Candu, Sergiu Sîrbu, Vladimir Cebotari,  Eleonora Graur, Grigore Repeșciuc și Corneliu Padnevici. Aceștia vor crea un grup parlamentar distinct și așteaptă și alți deputați democrați, care nu sunt de acord cu noua politică a formațiunii, să li se alăture.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram