/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Carantina de pe nava „Diamond Princess” s-a încheiat! Ultimele detalii despre starea moldovenilor de pe vas

missing
19 februarie 2020, ora 16:40

Carantina de pe nava „Diamond Princess” s-a încheiat. Circa 500 de pasageri și membri ai echipajului vasului de croazieră sunt debarcați în Japonia astăzi, după două săptămâni de carantină.

Sunt lăsați să plece persoanele care nu au avut simptome specifice infectării cu noul virus și care nu au intrat în contact cu bolnavi. Cei trei moldoveni, membri ai echipajului, rămân pe vasul de croazieră, până când vor fi evacuați toți pasagerii, susțin reprezentanții Ministerului de Externe de la Chișinău. Când se va încheia debarcarea pasagerilor, moldovenii vor fi supuși unor teste noi. Unul din cei trei se va întoarce la Chișinău, cel  mai probabil. Ceilalți doi vor fi transportați cu avionul în țările în care sunt stabiliți de mai mulți ani.

Potrivit Ambasadei Chinei la Chișinău, moldovenii aflați la bordul navei se simt bine.

„Acești trei moldoveni sunt în stare bună și nu au niciun simptom de infectare”, a spus într-un briefing de presă ambasadorul Republicii Populare Chineze la Chișinău, Zhang Yinghong.

Presa internațională scrie că pasagerii care au primit permisiunea să coboare de pe navă sunt preluați de autobuze și duși la diverse gări din Yokohama. Mai multe țări au organizat deja curse charter pentru cetățenii lor.

Procesul de debarcare va dura câteva zile, deoarece la bordul Diamond Princess sunt peste 3.000 de persoane, dintre care jumătate sunt japonezi. 500 coboară miercuri.

Pe vaporul „Diamond Princess” au fost înregistrate 542 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram