Carantina de pe nava „Diamond Princess” s-a încheiat. Circa 500 de pasageri și membri ai echipajului vasului de croazieră sunt debarcați în Japonia astăzi, după două săptămâni de carantină.

Sunt lăsați să plece persoanele care nu au avut simptome specifice infectării cu noul virus și care nu au intrat în contact cu bolnavi. Cei trei moldoveni, membri ai echipajului, rămân pe vasul de croazieră, până când vor fi evacuați toți pasagerii, susțin reprezentanții Ministerului de Externe de la Chișinău. Când se va încheia debarcarea pasagerilor, moldovenii vor fi supuși unor teste noi. Unul din cei trei se va întoarce la Chișinău, cel  mai probabil. Ceilalți doi vor fi transportați cu avionul în țările în care sunt stabiliți de mai mulți ani.

Potrivit Ambasadei Chinei la Chișinău, moldovenii aflați la bordul navei se simt bine.

„Acești trei moldoveni sunt în stare bună și nu au niciun simptom de infectare”, a spus într-un briefing de presă ambasadorul Republicii Populare Chineze la Chișinău, Zhang Yinghong.

Presa internațională scrie că pasagerii care au primit permisiunea să coboare de pe navă sunt preluați de autobuze și duși la diverse gări din Yokohama. Mai multe țări au organizat deja curse charter pentru cetățenii lor.

Procesul de debarcare va dura câteva zile, deoarece la bordul Diamond Princess sunt peste 3.000 de persoane, dintre care jumătate sunt japonezi. 500 coboară miercuri.

Pe vaporul „Diamond Princess” au fost înregistrate 542 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!