Pe mesele copiilor din școli și grădinițe au ajuns și anul trecut produse neconforme, cu termenul de valabilitate expirat sau afectate de paraziți. O spun deschis reprezentanții ANSA, care au făcut mai multe inspecții, în urma cărora au ridicat sute de kilograme de produse care nu puteau fi consumate de cei mici.

Directorul ANSA, Vladislav Cotici a menționat într-o conferință de presă că în urma inspecțiilor din școli și grădinițe au fost descoperite mai multe neconformități.

„Prezența produselor cu eticheta incompletă, a peștelui congelat cu modificarea indicilor organoleptici, a celui afectat de paraziți atât în cavitatea abdominală, cât și în masa musculară. Prezența produselor alimentare cu termen de valabilitate expirat cum ar fi: lapte, ouă de prepeliță, de găină”, a precizat Vladislav Cotici.

Mai mult, în bucutăriile multor dintre grădinițe se regăsesc și produse interzise în alimentația unui copil de vârstă preșcolară. Este vorba despre lapte condensat sau castraveți marinați.

În urma controalelor efectuate de inspectorii ANSA în 2019, au fost retrase circa 230 de ouă, 326 de kilograme de pește și peste 500 de kilograme de produse gătite. Cotici a mai spus că au fost întocmite 99 de procese verbale și întocmite amenzi de peste 185 de mii de lei.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!