Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Sergiu Litvinenco sugerează ca și salariul președintelui Igor Dodon trebuie să fie micșorat. Alesul poporului și-a justificat propunerea prin faptul că atât șeful statului, cât și legislatorii obțin mandatul direct în urma alegerilor.     

Sergiu Litvinenco a înregistrat astăzi un amendament la proiectul de lege inițiat de socialiști, care se referă la salariile deputaților, (n.r. micșorarea valorii de referință de la 1 300 la 1 000 de lei, așa cum era până la 1 ianuarie).

Prin amendamentul dat, propun ca și valoarea de referință a salariului președintelui să fie micșorată de la 1300 la 1000 de lei. Dincolo de aspectele morale și de bun simț, egalarea valorii de referință pentru președinte și deputați este justificată și prin aceea că ambele categorii de funcții se ocupă prin mandat obținut direct, în urma alegerilor”, a motivat alesul poporului pe pagina sa de Facebook.

Vedeți mai jos textul amendamentului.

Foto: Facebook/ Sergiu Litvinenco

Foto: Facebook/ Sergiu Litvinenco

Amintim că salariile deputaților au crescut cu 4 182 de lei datorită unui amendament inclus în Legea bugetului de deputatul democrat Vladimir Cebotari și acceptat de Guvernul Chicu.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!