Miliardarul rus Andrei Goncharenko renunță la cele 95 la sută din capitalul „Avia Invest” ce are în concesiune Aeroportul Internațional Chișinău. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de reprezentanții Aeroportului Internațional Chișinău. 

În decembrie 2019, am primit o ofertă de a deveni acționar la concesionarul Aeroportului Internațional Chișinău, pe care am acceptat-o pentru a asigura funcționarea și dezvoltarea cu succes a acestui activ important pentru Republica Moldova. Cu toate acestea, în lumina planurilor autorităților de a crea o campanie la nivel național „Aeroporturile Moldovei”, aceste intenții și-au pierdut relevanța. Până la finalizarea vânzării acțiunilor, toate obligațiile existente către autoritățile și oamenii din Republica Moldova vor fi îndeplinite. Sunt dispus să investesc și în alte proiecte de perspectivă în Moldova”, a declarat Goncharenko.

Într-o transmisiune live, liderul Partidului Nostru Renato Usatîi a declarat că președintele Igor Dodon ar fi pretins o mită de 50 de milioane de euro de la Goncearenko, pentru ca statul să renunțe la intențiile de a rezilia contractul de concesiune și a-și reîntoarce aeroportul în proprietate. Informațiile au fost negate de Goncharenko.

„ În seara zilei de 18 februarie curent, Renato Usatii a făcut declarații calomnioase referitor la Aeroportul Chișinău. Inclusiv m-a insultat personal. Cer autorităților moldovenești să ia măsurile necesare în privința acțiunilor infracționale ale lui Renato Usatîi, care mi-au afectat reputația”, a spus omul de afaceri.

„Avia Invest”, care administrează Aeroportul de la Chișinău, a confirmat în luna decembrie a anului trecut că „NR Investment Limited” nu mai este interesat de companie și că noul proprietar al acesteia este compania „Komaksavia Airport Invest Ltd”, care deține acum 95% din „Avia Invest”. Firma fiind a omului de afaceri rus Andrei Goncearenko.

Andrei Goncearenko este fost top-manager la compania „Gazprom”, cu interese de afaceri în diferite domenii precum construcții, dezvoltarea infrastructurii, imobiliare și comerț.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!