/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Ministrul Culturii din România explică cum a desemnat-o pe Irina Rimes ambasadoare al „Zilei Brâncuși”

19 februarie 2020, ora 11:43

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu din România explică cum a desemnat-o pe interpreta Irina Rimes, ambasadoare al „Zilei Brâncuși”. Acesta afirmă că artista scrie poezii, citite chiar de actrița Maia Morgenstern, dar și că este un artist decent, asemeni versurilor din melodiile acesteia, scrie realitatea.net.

Totodată, Irina Rimes a fost numită ambasador al ”Zilei Brâncuși” și pentru că anul trecut a fost numită artistul anului în Basarabia.

Irina Rimes a fost numită artistul anului în 2019, are scrise și poezii, a lansat albumul-carte „Cosmos”. Chiar Maia Morgenstern a recitat din poeziile ei. Irina Rimes nu a luat niciun ban. Au fost câteva propuneri, eu am avut ultimul cuvânt. Este un artist decent. Am intrat pe youtube și mi-au plăcut versurile, sunt cu mesaj”, a explicat Bogdan Gheorghiu la emisiunea „Jocuri de Putere”, la Realitatea Plus.

De altfel, ministrul a precizat că evenimentul, „Ziua Națională Constantin Brâncuși” este făcut din sponsorizări și că are intrarea gratuită. Acesta a spus despre „Cumințenia Pământului” că nu va fi expusă la Muzeul Național de Artă deoarece au fost probleme legate de asigurare.

Acest eveniment se face din sponsorizări. E cu porțile deschise. Poate veni oricine. Intrarea în Muzeu e gratuită toată ziua.Cumințenia nu va fi acolo. Muzeul are un manager. Ce știu eu e că au fost niște probleme legate de asigurare. Orice deplasare a unor obiecte de patrimoniu necesită costuri foarte mari”, a mai spus Bogdan Gheorghiu.

În spațiu public au fost critici în adresa interpretei, după ce a fost numită în calitate de ambasador onorific al Zilei Brâncuşi 2020.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram