/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Pavel Filip, prima reacție după plecarea celor șase deputați democrați din partid

19 februarie 2020, ora 11:54

„Am luat act de anunțul făcut de acest grup de colegi de a părăsi PDM. Era o decizie previzibilă, având în vedere anumite evenimente din ultimele luni”, a scris pe pagina sa de Facebook președintele Partidului Democrat Pavel Filip.

„E vorba mai mult decât diferențe de viziuni între partid și acest grup și cred că decizia lor este una optimă, care va ajuta atât PDM, cât și acest grup de colegi să evolueze mai departe, inclusiv printr-o posibilă colaborare în viitor pe proiecte de interes comun”, a adăugat Filip.

Acesta se află acum la București și va reveni deseară la Chișinău. Conducerea partidului se va întruni într-o ședință  și, la ora 19:30, Pavel Filip va organiza un briefing de presă în cadrul căruia va prezenta poziția oficială a partidului față de ieșirea celor șase deputați din formațiune.

Din Partidul Democrat au plecat deputații Andrian Candu, Sergiu Sîrbu, Vladimir Cebotari,  Eleonora Graur, Grigore Repeșciuc și Corneliu Padnevici. Aceștia vor crea un grup parlamentar distinct și așteaptă și alți deputați democrați, care nu sunt de acord cu noua politică a formațiunii, să li se alăture.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram