„Am luat act de anunțul făcut de acest grup de colegi de a părăsi PDM. Era o decizie previzibilă, având în vedere anumite evenimente din ultimele luni”, a scris pe pagina sa de Facebook președintele Partidului Democrat Pavel Filip.

„E vorba mai mult decât diferențe de viziuni între partid și acest grup și cred că decizia lor este una optimă, care va ajuta atât PDM, cât și acest grup de colegi să evolueze mai departe, inclusiv printr-o posibilă colaborare în viitor pe proiecte de interes comun”, a adăugat Filip.

Acesta se află acum la București și va reveni deseară la Chișinău. Conducerea partidului se va întruni într-o ședință  și, la ora 19:30, Pavel Filip va organiza un briefing de presă în cadrul căruia va prezenta poziția oficială a partidului față de ieșirea celor șase deputați din formațiune.

Din Partidul Democrat au plecat deputații Andrian Candu, Sergiu Sîrbu, Vladimir Cebotari,  Eleonora Graur, Grigore Repeșciuc și Corneliu Padnevici. Aceștia vor crea un grup parlamentar distinct și așteaptă și alți deputați democrați, care nu sunt de acord cu noua politică a formațiunii, să li se alăture.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!