/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Scindare și în organizația de tineret a democraților. Un membru activ părăsește formațiunea

19 februarie 2020, ora 12:31

Scindare și în organizația de tineret a Partidului Democrat din Moldova. Ion Harghel, un membru activ al formațiunii, care a fost și vicepreședinte al Tineretului Democrat, a anunțat că nu se mai regăsește în partid și a decis să îl părăsească.

„De astăzi nu mai sunt vicepreședintele Tineretului Democrat. Părăsesc echipa lui Pavel Filip. Nu mă regăsesc într-un Partid Democrat slab și fără verticalitate”, a anunțat Ion Harghel pe Facebook.

„PDM a fost un partid puternic, cât timp la fel a avut propria poziție. Dar lucrurile s-au schimbat, iar cei care strigau „Dodon e trădătorul”, astăzi fac notițe atunci când Dodon îi cheamă la tot felul de ședințe umilitoare”, a spus Harghel.

Cât despre Pavel Filip, Ion Harghel spune că acesta a fost și a rămas un simplu executor. De asemenea, acesta susține plecarea celor șase deputați din fracțiune.

„Îmi pare rău că Pavel Filip nu este un luptător. Nu a fost niciodată. A fost și a rămas un simplu executor. Iar acum, faptul că dânsul și alte grupuri din PDM au ales să execute ordinile lui Dodon, duc la slăbirea partidului și la dezamăgirea oamenilor care au votat pentru un PDM puternic, nu pentru un satelit al socialiștilor.
Mă bucur că Andrian Candu a demonstrat verticalitate și împreună cu alți 5 deputați, au spus un nu ferm celor care îngenunchează partidul intereselor Kremlinului”, a mai spus Ion Harghel.

Amintim că șase deputați din PDM au anunțat în această dimineață că părăsesc formațiunea politică. Este vorba despre Andrian Candu, Sergiu Sîrbu, Eleonora Graur, Vladimir Cebotari, Grigore Repeșciuc și Corneliu Padnevici, care vor crea un grup parlamentar distinct.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram