/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Sondaj nou! Trei partide ar accede în Parlament, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare

19 februarie 2020, ora 12:31

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, trei  partide ar accede în Parlament, arată un nou sondaj prezentat astăzi de Asociația Sociologilor și Demografilor din R. Moldova. Cele mai multe voturi le-ar acumula Partidul Socialiștilor – 33,2%, urmat de Partidul Acțiune și Solidaritate – 14,5% și Partidul Democrat – 8,7%.

Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Șor ar rămâne în afara Parlamentului, pentru că nu ar trece pragul electoral care este de cinci la sută pentru partide și șapte la sută pentru blocuri electorale.

Doar 4,1% dintre respondenții sondajului au spus că ar votat pentru PPDA, iar Partidul Șor  ar lua 3,1%, fiind depășit de Partidul Comuniștilor pentru care au optat 3,5% dintre persoanele chestionate.

Mulți respondenți nu au știut sau nu au vrut să răspundă la această întrebare – 17,7%, iar alte 8,7% dintre cei chestionați s-au arătat siguri de faptul că nu ar merge la urnele de vot.

Sondajul a fost realizat în perioada 12-16 februarie, pe un eșantion de 1173 de persoane din 89 de localități ale R. Moldova și are o marjă de eroare de trei la sută.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram