Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, trei  partide ar accede în Parlament, arată un nou sondaj prezentat astăzi de Asociația Sociologilor și Demografilor din R. Moldova. Cele mai multe voturi le-ar acumula Partidul Socialiștilor – 33,2%, urmat de Partidul Acțiune și Solidaritate – 14,5% și Partidul Democrat – 8,7%.

Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Șor ar rămâne în afara Parlamentului, pentru că nu ar trece pragul electoral care este de cinci la sută pentru partide și șapte la sută pentru blocuri electorale.

Doar 4,1% dintre respondenții sondajului au spus că ar votat pentru PPDA, iar Partidul Șor  ar lua 3,1%, fiind depășit de Partidul Comuniștilor pentru care au optat 3,5% dintre persoanele chestionate.

Mulți respondenți nu au știut sau nu au vrut să răspundă la această întrebare – 17,7%, iar alte 8,7% dintre cei chestionați s-au arătat siguri de faptul că nu ar merge la urnele de vot.

Sondajul a fost realizat în perioada 12-16 februarie, pe un eșantion de 1173 de persoane din 89 de localități ale R. Moldova și are o marjă de eroare de trei la sută.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!