Medicamentului „Tamiflu”, foarte solicitat în R. moldova pentru tratarea primelor simptome tipice de gripă pentru toate categoriile de pacienți, de la nou-născuți până la adulți, lipsește în majoritatea farmaciilor din țară.

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMED) a făcut verificări după ce a primit numeroase solicitări cu referire la prezența medicamentului „Tamiflu” 75 mg în capsule în farmacii.

AMED precizează că pentru acest medicament a fost eliberată autorizația de import, iar în scurt timp în farmacii vor fi disponibile 1 000 de cutii de pastille.

Pentru Instituțiile Medico-Sanitare Publice vor fi puse la dispoziție 3 000 de cutii de „Tamiflu”, care vor fi livrate de agentul economic care a câștigat licitația anunțată de autorități.

„Tamiflu” 75 mg în capsule este indicat în tratamentul primelor simptome tipice de gripă adulţilor, copiilor, inclusiv nou-născuţilor la termen. Eficacitatea fiind demonstrată atunci când tratamentul a fost iniţiat în decurs de 2 zile de la prima instalare a simptomelor.

Administrarea produsului „Tamiflu” se face doar în baza prescripției medicului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!