/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Un medicament foarte solicitat pentru tratarea gripei lipsește din farmacii. Precizările Agenției Medicamentului

missing
19 februarie 2020, ora 09:59

Medicamentului „Tamiflu”, foarte solicitat în R. moldova pentru tratarea primelor simptome tipice de gripă pentru toate categoriile de pacienți, de la nou-născuți până la adulți, lipsește în majoritatea farmaciilor din țară.

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMED) a făcut verificări după ce a primit numeroase solicitări cu referire la prezența medicamentului „Tamiflu” 75 mg în capsule în farmacii.

AMED precizează că pentru acest medicament a fost eliberată autorizația de import, iar în scurt timp în farmacii vor fi disponibile 1 000 de cutii de pastille.

Pentru Instituțiile Medico-Sanitare Publice vor fi puse la dispoziție 3 000 de cutii de „Tamiflu”, care vor fi livrate de agentul economic care a câștigat licitația anunțată de autorități.

„Tamiflu” 75 mg în capsule este indicat în tratamentul primelor simptome tipice de gripă adulţilor, copiilor, inclusiv nou-născuţilor la termen. Eficacitatea fiind demonstrată atunci când tratamentul a fost iniţiat în decurs de 2 zile de la prima instalare a simptomelor.

Administrarea produsului „Tamiflu” se face doar în baza prescripției medicului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram