/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Babuc, după plecarea lui Candu și Sârbu din partid: „Nu în zadar s-au întâlnit cu Rothschild”

19 februarie 2020, ora 13:57

Deputata Monica Babuc a venit cu o reacție după ce șase deputați din Partidul Democrat au anunțat că părăsesc formațiunea. Parlamentara spune că o asemenea decizie era de așteptat, după ce Andrian Candu împreună Sergiu Sârbu s-a întâlnit, luna trecută, cu britanicul Nathaniel Rothschild, cel care în august 2019 a preluat 95% din compania concesionară a Aeroportului de la Chișinău, iar la sfârșitul anului trecut a anunțat că renunță la „Avia Invest”.

„Era o chestie previzibilă și desigur regretabil pentru un partid. Este bineînțeles nu un moment de mare bucurie, dar trebuie să vă spun că personal cred că era de așteptat asemenea lucru. -De ce spuneți că a fost previzibil? – M-am gândit la treaba asta când am văzut poza domnului Candu și a domnului Sârbu alături de domnul Rothschild și mă gândeam oare de ce”, s-a întrebat Babuc.

Acest subiect a fost comentat și de deputata Ruxanda Glavan. Ea afirmă că decizia colegilor de a pleca din partid ar fi fost din motiv că aceștia ar fi „rămas supărați pentru că nu se mai regăsesc în conducerea partidului”.

„Eu încă îi mai consider colegi pentru că ei nu și-au depus mandatele. Au rămas deputați, ceea ce înseamnă că anumite proiecte încă le-am putea vota împreună. Decizia de astăzi pentru mine este una surprinzătoare, dar pe de altă parte, este previzibilă. Am înțeles că au rămas supărați pentru că nu se mai regăsesc în conducerea partidului”, a menționat Glavan.

Cât despre posibila coaliție PD-PSRM, despre care s-a tot vorbit în spațiul public în urma unei ședințe secrete dintre socialiști și democrați de la Parlament din seara zilei de luni, 17 februarie, ambele deputate au spus că acestea ar fi niște zvonuri.

„Nu se negociază nimic în ceea ce privește alianțele, iar când se va negocia acest lucru se va face numai după obținerea unui mandat de la Consiliu Național Politic”, a spus Monica Babuc.

 „Ceea ce am văzut sunt pure speculații. Toate discuțiile care au avut loc luni sunt doar pe modul cum votăm sau nu votăm agenda guvernului, care este situația cu proiectele noastre sociale și ce facem mai departe. Nu a existat nici o discuție cu privire la coaliție” a menționat Ruxanda Glavan.

În această dimineață, șase deputați din Partidul Democrat au decis să părăsească formațiunea. Anunțul a fost făcut de Andrian Candu. Împreună cu el, din fracțiunea democrată au ieșit deputații Sergiu Sîrbu, Eleonora Graur, Vladimir Cebotari, Grigore Repeșciuc și Corneliu Padnevici. Aceștia vor crea un grup parlamentar distinct.

Cei șase au afirmat că se făceau presiuni pentru ca democrații să accepte o coaliție cu socialiștii. Aceștia au acuzat conducerea partidului că s-a întâlnit pe la spate cu socialiștii pentru a negocia o coaliție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram