/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Încă o încercare de a-i pedepsi pe șoferii care parchează ilegal. Ce își propune să facă MAI

missing
19 februarie 2020, ora 08:35

Încă o încercare a ministerului de Interne să pedepsească pe șoferii care parchează ilegal, prin evacuarea mașinilor. Instituția propune ca acest lucru să fie făcut de firmele private. Modificările sunt la etapa consultărilor publice, adică oricine se poate expune pe marginea acestei propuneri. După ce vor fi ridicate din stradă, automobilele urmează să fie duse la parcările cu plată. Acum, legea prevede doar amendă pentru staționarea în locuri interzise, ce constituie până la 300 de lei și 2 puncte de penalizare.

Cătălin GORIA, REPORTER TV8

„Dacă modificările propuse de Ministerul de Interne vor intra în vigoare, atunci aceste mașini, care sunt parcate în locuri interzise, riscă să fie luate cu evacuatoarele firmelor private și duse la parcările cu plată”

Șoferii nu se arată prea încântați de aceste propuneri și cer amenajarea locurilor de parcare și abia după modificările să intre în vigoare.

„Trebuie de făcut regula, dar trebuie mai întâi de făcut parcări. Să se gândească și la oameni”, este de părere un șofer.

„Nu ajung bani în buget și trag de la noi”, spune un alt conducător auto.

„Trebuie să creeze locuri unde noi am putea parca, dacă ar fi cred că nu vor fi probleme cu parcările”, susține încă un șofer.

Ieri, propunerile de a modifica hotărârea de Guvern au fost propuse pentru consultări publice. Inițiativa vine din partea Inspectoratului Național de Patrulare. Am încercat să aflăm mai multe detalii despre acest proiect, dar persoana responsabilă de acest document a fost ocupată pe tot parcursul zilei.

Conform propunerilor, evacuarea mașinilor parcate ilegal ar urma să fie făcută de firmele specializate. Pentru aceasta, autoritățile ar urma să angajeze una sau mai multe companii. Conform site-ului Autoblog, în Republica Moldova sunt în jur de 73 persoane juridice care pot presta astfel de servicii. Am contactat și câțiva deținători de companii ce oferă servicii de ridicare a mașinilor. Deși au refuzat categoric să apară la cameră, unii dintre ei ne-au spus că, la acest moment, nu vor să se implice în astfel de afaceri, din câteva motive. Printre cele enumerate este că nu-și doresc afaceri cu instituțiile publice sau pentru că nu vor să-și strice imaginea printre clienți, oferind asemenea servicii.

 

 

 

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram