Încă o încercare a ministerului de Interne să pedepsească pe șoferii care parchează ilegal, prin evacuarea mașinilor. Instituția propune ca acest lucru să fie făcut de firmele private. Modificările sunt la etapa consultărilor publice, adică oricine se poate expune pe marginea acestei propuneri. După ce vor fi ridicate din stradă, automobilele urmează să fie duse la parcările cu plată. Acum, legea prevede doar amendă pentru staționarea în locuri interzise, ce constituie până la 300 de lei și 2 puncte de penalizare.

Cătălin GORIA, REPORTER TV8

„Dacă modificările propuse de Ministerul de Interne vor intra în vigoare, atunci aceste mașini, care sunt parcate în locuri interzise, riscă să fie luate cu evacuatoarele firmelor private și duse la parcările cu plată”

Șoferii nu se arată prea încântați de aceste propuneri și cer amenajarea locurilor de parcare și abia după modificările să intre în vigoare.

„Trebuie de făcut regula, dar trebuie mai întâi de făcut parcări. Să se gândească și la oameni”, este de părere un șofer.

„Nu ajung bani în buget și trag de la noi”, spune un alt conducător auto.

„Trebuie să creeze locuri unde noi am putea parca, dacă ar fi cred că nu vor fi probleme cu parcările”, susține încă un șofer.

Ieri, propunerile de a modifica hotărârea de Guvern au fost propuse pentru consultări publice. Inițiativa vine din partea Inspectoratului Național de Patrulare. Am încercat să aflăm mai multe detalii despre acest proiect, dar persoana responsabilă de acest document a fost ocupată pe tot parcursul zilei.

Conform propunerilor, evacuarea mașinilor parcate ilegal ar urma să fie făcută de firmele specializate. Pentru aceasta, autoritățile ar urma să angajeze una sau mai multe companii. Conform site-ului Autoblog, în Republica Moldova sunt în jur de 73 persoane juridice care pot presta astfel de servicii. Am contactat și câțiva deținători de companii ce oferă servicii de ridicare a mașinilor. Deși au refuzat categoric să apară la cameră, unii dintre ei ne-au spus că, la acest moment, nu vor să se implice în astfel de afaceri, din câteva motive. Printre cele enumerate este că nu-și doresc afaceri cu instituțiile publice sau pentru că nu vor să-și strice imaginea printre clienți, oferind asemenea servicii.

 

 

 

 

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!