Plecarea celor șase deputați din Partidul Democrat din Moldova (PDM) a fost influențată din exterior, iar în timpul apropiat se va înțelege din partea cui. „Au procedat precum în povestea lui Ion Creangă „Prostia Omenească”, a declarat președintele formațiunii Pavel Filip astăzi în cadrul unei conferințe de presă. 

Pavel Filip este de părere că motive reale pentru care cei șase aleși ai poporului au părăsit formațiunea nu au existat, iar argumentele invocate de aceștia nu au niciun substrat.

„Este regretabil că foștii colegi și-au manifestat dorința de a apăra vectorul european și onoarea veteranilor care au luptat în războiul de pe Nistru abia sâmbătă, atunci când au aflat că nu se regăsesc în funcții de conducere la partid. Când noi am condamnat declarațiile ministrului de Externe ei au luat apă în gură”.

De asemenea, președintele democraților s-a arătat supărat pe foștii colegi pentru că, potrivit lui: „ei nu au spus ce nemulțumiri au în interiorul partidului, în perioada de criză unii măcar nici nu erau în țară, nu s-au implicat în campania electorală la alegerile locale, iar unii ar fi stat departe de formațiune în speranța că se va destrăma”.

Totodată, președintele PDM a precizat că formațiunea nu negociază cu nimeni formarea unei coaliții atât pe dreapta, cât și pe stânga. Cât ține de așa-zisa negociere cu socialiștii privind împărțirea unor ministere, Filip a spus că sunt simple aberații.

În această dimineață, șase deputați din Partidul Democrat au decis să părăsească formațiunea. Anunțul a fost făcut de Andrian Candu. Împreună cu el, din fracțiunea democrată au ieșit deputații Sergiu Sîrbu, Eleonora Graur, Vladimir Cebotari, Grigore Repeșciuc și Corneliu Padnevici. Aceștia vor crea un grup parlamentar distinct.

Cei șase au afirmat că se făceau presiuni pentru ca democrații să accepte o coaliție cu socialiștii. Aceștia au acuzat conducerea partidului că s-a întâlnit pe la spate cu socialiștii pentru a negocia o coaliție.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!