Nu doar vremea de afară anunță că adevărata primăvara este la un pas distanță, ci și mesele cu mărțișoare, scoase deja pe cele mai importante străzi din capitală. Ca să fie orginali, unii vânzători, după multe nopți albe, au expus mărțișoare dintre cele mai atrăgătoare. Totuși, deocamdată sunt cam ocolite de oameni. Fie că este încă devreme, fie că sunt prea scumpe.

Cele mai căutate mărțișoare sunt cele confecționate manual, chiar dacă prețul lor poate ajunge și la câteva sute de lei.

„Preferă oamenii să ia ceva făcut de mână. Pietricelele Svarovski nu mai sunt în vogă? -Mai rar”, spune o vânzătoare.

„Avem și de 300 de lei și le cumpără lumea. Una o face în patru zile, e muncă manuală”, mărturisește un vânzător.

Iar ca să fie și mai atrăgătoare, meșterii propun ca mărțișoarele să fie personalizate. De exemplu, în funcție de profesia celui care îl va purta.

„Spuneau că vor să facă o surpriză unui medic, stomatolog, frizer și eu îmbrăcam păpușile în vestimentația persoanelor de diferite meserii”, spune o vânzătoare de mărțișoare.

Totuși, puțini s-au oprit să cumpere faimoasele simboluri ale primăverii.

De vină ar fi și prețurile mai mari decât anul trecut. Astfel, cel mai ieftin mărțișor costă în jur de 5 lei.

Târgurile de primăvară vor dura până pe 10 martie, urmând să fie organizate în toate sectoarele capitalei, în locurile autorizate de Primărie.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!