/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Semn că primăvara e aproape! Primele mărțișoare au apărut deja în vânzare

missing
19 februarie 2020, ora 07:15

Nu doar vremea de afară anunță că adevărata primăvara este la un pas distanță, ci și mesele cu mărțișoare, scoase deja pe cele mai importante străzi din capitală. Ca să fie orginali, unii vânzători, după multe nopți albe, au expus mărțișoare dintre cele mai atrăgătoare. Totuși, deocamdată sunt cam ocolite de oameni. Fie că este încă devreme, fie că sunt prea scumpe.

Cele mai căutate mărțișoare sunt cele confecționate manual, chiar dacă prețul lor poate ajunge și la câteva sute de lei.

„Preferă oamenii să ia ceva făcut de mână. Pietricelele Svarovski nu mai sunt în vogă? -Mai rar”, spune o vânzătoare.

„Avem și de 300 de lei și le cumpără lumea. Una o face în patru zile, e muncă manuală”, mărturisește un vânzător.

Iar ca să fie și mai atrăgătoare, meșterii propun ca mărțișoarele să fie personalizate. De exemplu, în funcție de profesia celui care îl va purta.

„Spuneau că vor să facă o surpriză unui medic, stomatolog, frizer și eu îmbrăcam păpușile în vestimentația persoanelor de diferite meserii”, spune o vânzătoare de mărțișoare.

Totuși, puțini s-au oprit să cumpere faimoasele simboluri ale primăverii.

De vină ar fi și prețurile mai mari decât anul trecut. Astfel, cel mai ieftin mărțișor costă în jur de 5 lei.

Târgurile de primăvară vor dura până pe 10 martie, urmând să fie organizate în toate sectoarele capitalei, în locurile autorizate de Primărie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram