Fostul șef al Procuraturii Anticorupție (PA) Viorel Morari a recunoscut că s-a văzut de două ori cu președintele Igor Dodon. Dezvăluirile au fost făcute astăzi la emisiunea „Secretele Puterii” la Jurnal TV. 

„Prima întâlnire a fost peste două, trei săptămâni de la revenirea mea în funcție, anul trecut, în luna octombrie. Aceasta a avut loc la Președinție. Șeful statului a abordat problemele din sistem al Procuraturii. Igor Dodon era preocupat dacă eu am intenția să desfășor o activitate obiectivă și independentă”, a spus Viorel Morari.

Acesta a mai declarat că Igor Dodon nu a întrebat despre dosarele în care este vizat Partidul Socialiștilor, iar el s-a întâlnit în calitate de reprezentant al PA.

„Președintele a fost interesat de soarta judecătorilor Ion Druță și Oleg Sternioală, avea careva temeri dacă aceste dosare nu influențează Adunarea Generală a Judecătorilor. În cadrul acestor întrevederi au participat și alte persoane din anturajul șefului statului”, a precizat Morai.

Cea de-a doua întrevedere a avut loc de asemenea anul trecut, la Reşedinţa de Stat de la Condriţa. „Noi am mai discutat dacă întâlnirile mele cu ambasadorii externi nu reprezentă o imixtiune în activitatea Procuraturii.  Tot de la acea discuție eu am înțeles de la președinte că procuror general va fi Alexandru Stoianoglo. De asemenea, Igor Dodon m-a întrebat de ce nu se fac investigații pe Andrei Năstase”, a declarat Viorel Morari.

Contactați de redacție, atât purtătoarea de cuvânt a Președinției, Carmena Sterpu, cât și președintele Platformei DA, Andrei Năstase, nu au răspuns la telefon pentru a oferi o reacție.

Anterior, Viorel Morari a fost întrebat dacă s-a văzut cu șeful statului, însă el a spus atunci că e prea devreme să vorbească despre acest lucru. Fostul șef al PA a fost eliberat pe 14 februarie din arest.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!