/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/DOC/ Ruptură și în teritoriu! Primii aleși locali care părăsesc PDM și susțin grupul celor șase deputați ieșiți ieri din partid

missing
20 februarie 2020, ora 15:27

Trei primari și doi consilieri raionali ai Partidului Democrat din raionul Dondușeni au anunțat că părăsesc formațiunea. Într-o declarație, semnată astăzi, ei și-au exprimat susținerea deplină pentru grupul parlamentar „Pro-Moldova” format de cei șase deputați care au ieșit ieri din PDM.

„…Ne exprimăm nemulțumirea față de situația actuală din partid, față de acțiunile netransparente și contradictorii crezului nostru…Lipsa de poziție și determinare de care a dat dovadă actuala conducere a partidului, negocierile pe sub masă cu socialiștii, care duc o politică nocivă și în detrimentul statului, ne-au decepționat pe noi și au dezamăgit oamenii cărora le-am cerut votul la alegerile parlamentare și locale. Vrem să facem parte dintr-o echipă cu o identitate clară, o echipă dedicată țării și viitorului său european, o echipă determinată și activă, de care ne mândrim.”, au comunicat aleșii locali.

Cu o reacție a venit astăzi pe rețelele de socializare unul dintre cei șase deputați care au părăsit Partidul Democrat, Sergiu Sîrbu, care le-a mulțumit aleșilor locali pentru susținere.

Foto: Facebook/ Vadim Lesnic

Amintim că cei șase deputați care au ieșit ieri din Partidul Democrat au format un grup distinct în Parlament care se va numi „Pro-Moldova”. Grupul parlamentar va fi condus de Andrian Candu, iar funcția de secretar i-a revenit lui Sergiu Sârbu, care a fost anterior secretar al fracțiunii PDM.

Noul grup parlamentar este format de deputații Andrian Candu, Sergiu Sîrbu, Vladimir Cebotari,  Eleonora Graur, Grigore Repeșciuc și Corneliu Padnevici.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram