/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Hotărârea Parlamentului, anulată de instanța de judecată! Zagorodnîi rămâne șef la ANSC

missing
20 februarie 2020, ora 11:00

Anatolie Zagorodnîi rămâne la șefia Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC). Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani a anulat în această dimineață hotărârea Parlamentului, din iulie 2019, prin care acesta a fost demis din funcție.

„Azi judecătoria sectorului Râșcani a scris istorie. Un judecător a anulat o Hotărâre a Parlamentului – cea de revocare a lui Anatolie Zagorodnîi. La 08:55 trebuia să înceapă ședința. Ședința a durat un minut. La 08:56 intram pe ușă. Dar nu am reușit. Acum convingeți-mă în continuare că Dodon nu e următorul Plahotniuc în devenire. Aceleași metode, aceleași intenții, aceleași presiuni pe justiție”, a scris pe Facebook deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Dumitru Alaiba, care a fost inițiatorul proiectului votat vara trecută privind demisia lui Zagorodnîi.

Legislatorul afirmă că Anatolie Zagorodnîi a fost numit în funcție în urma unui concurs defectuos și netransparent organizat de Parlament și nici nu ar îndeplini condițiile specificate în lege.

„O să mai înregistrez un proiect. Să-l mai demitem o dată. Dacă, desigur, colegii socialiști nu și-au schimbat viziunile în câteva luni. Iar dacă și le-au schimbat, așa și să spună, public, asumat, că Zagorodnîi a mers și s-a închinat lui Dodon între timp”, a adăugat Alaiba.

Vedeți mai jos în ce condiții a fost demis Zagorodnîi în luna iulie de către Parlament și cum a reacționat atunci funcționarul.

Directorul ANSC a fost demis. Reacția „bolnăvicioasă” a funcționarului

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram