Anatolie Zagorodnîi rămâne la șefia Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC). Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani a anulat în această dimineață hotărârea Parlamentului, din iulie 2019, prin care acesta a fost demis din funcție.

„Azi judecătoria sectorului Râșcani a scris istorie. Un judecător a anulat o Hotărâre a Parlamentului – cea de revocare a lui Anatolie Zagorodnîi. La 08:55 trebuia să înceapă ședința. Ședința a durat un minut. La 08:56 intram pe ușă. Dar nu am reușit. Acum convingeți-mă în continuare că Dodon nu e următorul Plahotniuc în devenire. Aceleași metode, aceleași intenții, aceleași presiuni pe justiție”, a scris pe Facebook deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Dumitru Alaiba, care a fost inițiatorul proiectului votat vara trecută privind demisia lui Zagorodnîi.

Legislatorul afirmă că Anatolie Zagorodnîi a fost numit în funcție în urma unui concurs defectuos și netransparent organizat de Parlament și nici nu ar îndeplini condițiile specificate în lege.

„O să mai înregistrez un proiect. Să-l mai demitem o dată. Dacă, desigur, colegii socialiști nu și-au schimbat viziunile în câteva luni. Iar dacă și le-au schimbat, așa și să spună, public, asumat, că Zagorodnîi a mers și s-a închinat lui Dodon între timp”, a adăugat Alaiba.

Vedeți mai jos în ce condiții a fost demis Zagorodnîi în luna iulie de către Parlament și cum a reacționat atunci funcționarul.

Directorul ANSC a fost demis. Reacția „bolnăvicioasă” a funcționarului

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!