Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului a publicat astăzi lista persoanelor care și-au depus dosarele la concursul anunțat pentru selectarea a patru membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

 Deputații din Comisie vor aștepta cinci zile opinii despre candidații înscriși în concurs. Cele anonime nu vor fi luate în considerare.

Printre candidați se numără doi foști judecători ai Curții Constituționale Victor Popa și Nicolae Osmochescu.

În listă se regăsesc mai mulți profesori de drept de la Universitatea de Stat a Moldovei, Universitatea Liberă Internațională, Academia de Studii Economice, Universitatea de Criminologie.

Lista candidaților înscriși la concurs:

1. Osmochescu Nicolae
2. Mărgineanu Iurie
3. Baeșu Valeriu
4. Băieșu Sergiu
5. Ciugureanu-Mihailuță Carolina
6. Popa Victor
7. Coptileț Valentina
8. Manea Vladislav
9. Roșca Valentin
10. Țoncu Sanda
11. Spînu Ludmila
12. Belei Elena
13. Frunză Iurie
14. Sosna Alexandru
15. Crețu Ion
16. Fortuna Ghenadie
17. Vizdoga Tatiana
18. Buzinschi Ion

Amintim că CSM a intrat în blocaj după ce Parlamentul a modificat,  pe 20 decembrie 2019, Legea cu privire la CSM și a decis ca în componența instituției să fie 15 membri, față de 12 câți erau potrivit vechilor prevederi legislative. CSM a cerut Parlamentului să desemneze urgent membrii din rândul profesorilor de drept titular, pentru suplinirea funcțiilor vacante din CSM.

Blocaj la Consiliul Superior al Magistraturii după modificarea legii. Instituția are un alt președinte interimar

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!