/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone, reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski

Moțiunea împotriva ministrului de Externe nu a fost admisă de Biroul Permanent al Parlamentului

missing
20 februarie 2020, ora 11:20

Moțiunea depusă de deputații Partidului Acțiune și Solidaritate și Platformei Demnitate și Adevăr împotriva activității ministrului de Externe Aureliu ciocoi nu a fost admisă în procedura legislativă. Proiectul a fost respins la ședința de ieri a Biroului Permanent al Parlamentului.

Deputatul PPDA, Alexandru Slusari, a cerut ca proiectul să fie inclus pe ordinea de zi a ședinței de astăzi pentru că Biroul Permanent nu a prezentat argumentele, din ce cauză a respins proiectul.

„Biroul Permanent ieri nu a admis în procedura legislativă moțiunea simplă. Eu nu voi supune votului această chestiune pe ordinea de zi. Direcția juridică a trimis explicații tuturor deputaților că nu se conține dispozitivul, ce vrem noi de la ministrul de Externe”, a declarat președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi.

Amintim că ministrul de Externe Aureliu Ciocoi a declarat că armata rusă ar fi intervenit în războiul de pe Nistru „pentru a opri vărsările de sânge”. Ulterior, veteranii războiului au cerut demisia ministrului , pentru declarațiile „iresponsabile și ticăloase” pe care le-a făcut.

Aureliu Ciocoi a declarat ulterior că a fost înțeles greșit și declarațiile sale au fost interpretate eronat de presă.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram