Moțiunea depusă de deputații Partidului Acțiune și Solidaritate și Platformei Demnitate și Adevăr împotriva activității ministrului de Externe Aureliu ciocoi nu a fost admisă în procedura legislativă. Proiectul a fost respins la ședința de ieri a Biroului Permanent al Parlamentului.

Deputatul PPDA, Alexandru Slusari, a cerut ca proiectul să fie inclus pe ordinea de zi a ședinței de astăzi pentru că Biroul Permanent nu a prezentat argumentele, din ce cauză a respins proiectul.

„Biroul Permanent ieri nu a admis în procedura legislativă moțiunea simplă. Eu nu voi supune votului această chestiune pe ordinea de zi. Direcția juridică a trimis explicații tuturor deputaților că nu se conține dispozitivul, ce vrem noi de la ministrul de Externe”, a declarat președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi.

Amintim că ministrul de Externe Aureliu Ciocoi a declarat că armata rusă ar fi intervenit în războiul de pe Nistru „pentru a opri vărsările de sânge”. Ulterior, veteranii războiului au cerut demisia ministrului , pentru declarațiile „iresponsabile și ticăloase” pe care le-a făcut.

Aureliu Ciocoi a declarat ulterior că a fost înțeles greșit și declarațiile sale au fost interpretate eronat de presă.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!