/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Răsturnare de situație în cazul „HiSky”! Nu a obținut licența de operator aerian. Detalii despre compania din România cu care s-a aliat

20 februarie 2020, ora 17:40

Noua companie avia „HiSky”, fondată în Republica Moldova, care anunțase azi că se lansează pe piața locală și regională, nu deține certificatul de operator aerian. Despre asta au anunțat cu ceva timp în urmă reprezentanții Autorității Aeronautice Civile a R. Moldova.

Autoritatea Aeronautică Civilă a returnat companiei „HiSky” pachetul cu documente, din motiv că a expirat termenul de prezentare a actelor. Firma nu a adus autorității niciun act care să demonstreze că are vreun avion pregătit pentru a opera zboruri.

În baza cererii din 14.11.2019 „HiSky”  a solicitat eliberarea Certificatului de operator aerian. Conform scrisorii din 23.12.2019, Autoritatea Aeronautică Civilă a decis suspendarea termenului de examinare a cererii „HiSky” din considerentele nerespectării de către solicitant a prevederilor legale, și anume – lipsa aeronavei.

La 22.01.2020 suspendarea termenului de examinare a cererii a expirat, iar documentele lipsă până în prezent nu au fost prezentate… Autoritatea Aeronautică Civilă a emis către solicitantul „HiSky” o scrisoare privind refuzul eliberării Certificatului de operator aerian”, se arată într-un comunicat emis de reprezentanții Autorității Aeronautice.

Noua companie aeriană, care nu are încă licență de activitate, a anunțat că scoate chiar de astăzi la vânzare bilete spre șase destinații din Europa: Londra, Dublin, Lisabona, Paris, Bologna și Dusseldorf.

În acest sens, Autoritatea Aeronautică Civilă a emis o interpelare către „HiSky” prin care a solicitat prezentarea documentelor probatoare ce țin de dreptul companiei  de a comercializa bilete de avion din nume propriu.

Pe de altă parte, compania românească „Cobrex Trans”, care este în parteneriat cu „HiSky”, nu a avut în ultimii ani o situație financiară prea bună.

„Cobrex Trans” este înregistrată în municipiul Brașov și are oficial în acte 40 de angajați. Potrivit datelor deschise din baza Ministerului de Finanțe din România privind declarațiile obligațiilor fiscale, compania a avut profit doar în 2018, în sumă de 3 milioane de lei. În 2017, firma a înregistrat pierderi de aproape 4 milioane de lei, iar un an mai devreme a avut pierderi de 2,5 milioane de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram