Miniștrii de Finanțe din Uniunea Europeană  au completat „lista neagră” a paradisurilor fiscale, care a fost iniţiată în 2017 după dezvăluirile privind evaziunile şi schemele frauduloase din unele regiuni.

Lista include acum 12 jurisdicţii. A fost adăugate: Panama, Insulele Seychelles, Cayman şi Palau. Anterior în „lista neagră” erau Fiji, Oman, Samoa, Trinidad şi Tobago, Vanuatu şi trei teritorii americane: Samoa, Guam şi Insulele Virgine.

Aceste teritorii riscă pierderea fondurilor europene şi o verificare mai mare privind tranzacţiile financiare, scrie news.ro.

Turcia nu a reuşit să efectueze transferuri automate a informaţiilor fiscale cu statele UE, însă a primit mai mult timp din partea Uniunii pentru a-şi îndeplini angajamentele, deoarece a adoptat schimbări legislative care permit împărtăşirea de date.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!