Cei șase deputați democrați care și-au anunțat ieri ieșirea din Partidul Democrat vor crea astăzi un grup parlamentar distinct în Parlament și vor anunța o platformă politică pe care vor activa în continuare. Aceștia se vor regăsi ulterior și într-un partid, dar refuză să spună, deocamdată, dacă va fi unul existent deja pe arena politică sau vor crea o formațiune nouă.

„Avem datoria mâine să ne identificăm ca grup parlamentar. Politicienii de regulă activează pe o platformă politică”, a spus deputatul Vladimir Cebotari ieri-seară, la emisiunea „Cutia Neagră” de la TV8.

Întrebat dacă va fi o platformă nouă sau vor prelua un partid deja existent, deputatul a spus că vor anunța ulterior.

Avem mai multe opțiuni pe masă. Scenariul a, b, c, d. Sunt toate opțiunile valabile. Mâine vom anunța doar formarea grupului parlamentar și vom vorbi, probabil, puțin despre platforma acestuia… Astăzi am fost abordați de foarte multe partide. – Dvs nu ați abordat pe nimeni?  Am avut și discuții cu mai multe partide”, a precizat Cebotari.

Acesta a evitat să spună exact pentru ce fel de partid vor opta, de centru-dreapta sau de centru-stânga, dar a lăsat să se înțeleagă că va fi unul apropiat principiilor PDM.

Eu și colegii mei suntem prea tineri și neexperimentați ca să fim hamilioni. Viziunile noastre nu pot să se schimbe foarte mult”, a precizat Vladimir Cebotari.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!