Schimbarea atât de deasă a proprietarilor companiei „Avia Invest” a fost discutată și în plenul Parlamentului. Deputații de la PAS și Platforma DA au cerut ca șeful Serviciului de Informații și Securitate să fie audiat. Au fost susținuți și de grupul condus de Andrian Candu. Propunerea lor, însă, nu a acumulat numărul necesar de voturi.

Pentru că miliardul rus, Andrei Goncearenko, a început să vândă compania Avia Invest, deputatul Alexandru Slusari a cerut ca șeful de la SIS să vină în plen să dea explicații.

Alexandru SLUSARI, DEPUTAT PPDA

„La moment noi vedem caleidoscop de schimbare a proprietarilor. De căteva ori s-au schimbat trei. Nimeni nu înțelege ce se petrece acolo, se vehiculează suma de 50 de milioane.”

„Cine este pentru rog să votați. Nu a întrunit numpărul necesar de voturi.”

Faptul că propunerea a fost susținută de grupul parlamentar Pro Moldova i-a mirat pe socialiști.

Vlad BATRÎNCEA, DEPUTAT PSRM

„Astăzi, domnul Candu, domnul Cebotari și alții au votat împreună cu cei de la Maia Sandu și cei de la Șor a subiectului aeroportului. Asta a fost amuzant pentru mine.Țin minte în legislatura trecută cât încercam să obținem susținerea lor spuneau că totul e bine în aeroport.

Miliardarul rus Andrei Goncharenko, care a cumpărat „Avia Invest” acum două luni, a anunțat ieri că a decis să renunțe la cele 95 la sută din capitalul firmei. Aeroportul Internationa Chișinău a fost dat în concesiune, pe un termen de 49 de ani, unei companii, în spatele căreia se aflau interese ale lui Ilan Șor. De atunci, mai mulți oficiali de stat și-au exprimat intenția de a investiga circumstanțele în care a fost concesionat bunul statului, dar și de a rezilia contractul de concesiune.

În paralel, acționarii companiei care a luat în concesiune aeroportul s-au schimbat de mai multe ori. Concesiunea aeroportului este astăzi subiectul unui dosar penal instrumentat de Procuratura Anticorupție.

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!