/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Igor Dodon vrea confiscarea apartamentelor judecătorilor vinovați de condamnarea statului la CtEDO

20 februarie 2020, ora 13:06

Judecătorii care se fac vinovați de condamnarea R. Moldova la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CtEDO) ar trebui să rămână fără apartamente, consideră șeful statului Igor Dodon, care propune ca imobilele să fie confiscate și scoase la vânzare, iar banii adunați să fie vărsați în bugetul de stat pentru compensarea cheltuielilor pe care le suportă Guvernul după achitarea prejudiciilor dictate de CtEDO.

„Să vedem ce judecători au luat decizia respectivă. Ei sunt. Și pe judecătorii ăștia de confiscat toate activele în contul statului. 70 de milioane de pus pe dânșii. Pe dânșii, pe soacră, pe cine mai scriu ei kvartirile și apartamentele și mașinile, pe amante și așa mai departe”,  a punctat Dodon într-un video scurt prezentat ca teaser al emisiunii „Președintele răspunde” pe care o realizează șeful statului în fiecare zi de vineri.

Președintele s-a referit la recenta hotărâre a CtEDO în cazul acționarilor „Gemenii” prin care statul a fost obligat să achite despăgubiri materiale de 1,5 milioane de euro și alte 2,1 milioane de euro contravaloarea unor părți de clădire și teren aferent de care au fost deposedați reclamanții.

Ieri, la ședința de Guvern, premierul Ion Chicu a cerut ca judecătorii care au prejudiciat bugetul de stat ca urmare a pierderii cauzelor la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO) să fie urmăriți penal. Premierul Ion Chicu a cerut ministrului Justiției Fadei Nagacevschi să pregătească urgent o adresare în acest sens la Procuratura Generală.

Judecătorii din cauza cărora R. Moldova a pierdut la CEDO ar putea fi urmăriți penal

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram