După analiza tuturor riscurilor proiectului de acordare a cetățeniei prin investiție, Guvernul a ajuns la concluzia că legea trebuie să fie suspendată.

Premierul Ion Chicu afirmă că membrii Guvernului vor vota la următoarea ședință un proiect prin care se va propune suspendarea Legii privind cetățenia prin investiții până la 1 ianuarie 2021.

Vom veni cu propunerea ca această lege să fie suspendată de către Parlament, pentru că Guvernul nu are așa atribuții. Sperăm că Parlamentul o să susțină”, a spus Ion Chicu pentru TV8.

Precizăm că moratoriul aplicat anterior de autorități pe Legea privind cetățenia prin investiție expiră pe 24 februarie. Astăzi, deputații din opoziție au insistat la ședința Parlamentului ca proiectul ce prevede anularea legii, votat în vară în prima lectură, să fie inclus în ordinea de zi și să fie votat în lectură finală. Inițiativa nu a fost susținută de deputații din celelalte fracțiuni parlamentare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!