29 de persoane fizice urmează a fi audiate de procurori în dosarul finanțării PSRM din Bahamas. Printre ei se numără și mai mulți deputați socialiști. Anunțul a fost făcut de procurorul general Alexandru Stoianoglo, după ședința de astăzi a Consiliului Superior al Procurorilor.

„Am determinat 29 de persoane care trebuie audiate, în conturile cărora au fost depuși careva bani. Printre aceștia, câțiva deputați Eu nu le știu numele, dar numele lor au fost în lista mediatizată în presă” (n.r. Vezi lista AICI), a spus șeful Procuraturii Generale

Totuși, Alexandru Stoianoglo spune că niciuna din aceste persoane nu are, deocamdată, statut de bănuit.

Procurorul general a vorbit, de asemenea, despre acest subiect, și într-un interviu pentru Ziarul de Gardă. Acesta a declarat că a fost interpelată Banca Națională a Moldovei, fiind solicitate informații relevante despre tranzacțiile pretinse a fi suspecte de spălare de bani.

„Inspectoratului Fiscal i s-a solicitat să accelereze controalele în derulare privind persoanele fizice vizate în acest caz”, a subliniat Alexandru Stoianoglo.

„În context, la etapa de finalizare e și procesul de pregătire a comisiei rogatorii și a materialelor necesare pentru efectuarea anumitor activități procesual-penale în Elveția, țara de unde au fost transferați banii în litigiu, în acest sens fiind obținute anumite autorizații judecătorești pentru ridicări de documente”, a mai spus Stoianoglo.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!