Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Regionale, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Afacerilor Externe ar urma să fie conduse de reprezentanți ai Partidului Democrat, dacă se va ajunge la o coaliție cu Partidul Socialiștilor, spune deputatul Andrian Candu, care a ieșit din PDM împreună cu alți cinci deputați.

Candu a oferit și două nume: „La Ministerul Educației ar fi ministra Monica Babuc, iar în locul ei funcția de vicepreședinte al Parlamentului ar putea fi ocupată de Ruxanda Glavan. La Ministerul Agriculturii ar fi Vasile Bâtcă. La Ministerul de Externe se mai discută, iar la Ministerul Afacerilor Interne ar putea fi cineva apropiat de PD, dar nu este direct din partid. Nu vreau să dau nume”.

Dezvăluirile au fost făcute în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la „N4”, dar președintele de onoare al Partidului Democrat Dumitru Diacov, care a participat ulterior la o altă emisiune la „Pro TV” a spus că nu este adevărat.

Am auzit și eu declarația asta că sunt patru miniștri. E foaie verde… Sunt speculații. Tot ce auziți în coluare se realizează? Dacă PDM va lua decizia de a participa la guvernare vom semna un accord și va fi unul public. Dar până când nu există negocieri”, a declarat Dumitru Diacov.

Acesta a recunoscut că s-a discutat luni la Parlament, la întâlnirea pe care au avut-o cu socialiștii despre posibile remanieri în Guvernul Chicu.

„Am vorbit să mai schimbe niște miniștri, dacă o să vedem că lucrurile nu se schimbă spre bine. Dar nu acum. Asta e o chestie pe care trebuie să o examinăm, să vedem”, a adăugat Diacov.

„Se speculează că ar exista discuții mai avansate despre cele patru sau cinci portofolii care o să fie acordate PDM-ului, dacă intră în guvernare…Poate nici dl Diacov nu le cunoaște pe toate. Sunt oameni care negociază pe la spate cu PSRM și înaintează cu convingeri”, a continuat Andrai Candu, prezent și el în platoul emiunii „În Profunzime”.

Andrian Candu a mai spus că, în noiembrie 2019, au fost delegate patru persoane din PDM care să poarte discuții cu PSRM, dar și cu Blocul ACUM pentru o eventuală colaborare. În acel grup au fost Dumitru Diacov, Pavel Filip, Sergiu Sârbu și Eugeniu Nichiforciuc.

Precizăm că și liderul Partidului Comuniștilor Vladimir Voronin a anunțat numele a doi deputați democrați care ar putea prelua portofolii în Guvern: Violeta Ivanov și Vladimir Vitiuc.

Voronin spune nume! Ce deputați democrați ar putea ocupa fotolii în Guvernul Chicu

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!