/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Candu face dezvăluiri! Cele patru ministere care ar urma să revină PDM-ului în cazul unei alianțe cu PSRM și numele potențialilor miniștri

missing
21 februarie 2020, ora 07:06

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Regionale, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Afacerilor Externe ar urma să fie conduse de reprezentanți ai Partidului Democrat, dacă se va ajunge la o coaliție cu Partidul Socialiștilor, spune deputatul Andrian Candu, care a ieșit din PDM împreună cu alți cinci deputați.

Candu a oferit și două nume: „La Ministerul Educației ar fi ministra Monica Babuc, iar în locul ei funcția de vicepreședinte al Parlamentului ar putea fi ocupată de Ruxanda Glavan. La Ministerul Agriculturii ar fi Vasile Bâtcă. La Ministerul de Externe se mai discută, iar la Ministerul Afacerilor Interne ar putea fi cineva apropiat de PD, dar nu este direct din partid. Nu vreau să dau nume”.

Dezvăluirile au fost făcute în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la „N4”, dar președintele de onoare al Partidului Democrat Dumitru Diacov, care a participat ulterior la o altă emisiune la „Pro TV” a spus că nu este adevărat.

Am auzit și eu declarația asta că sunt patru miniștri. E foaie verde… Sunt speculații. Tot ce auziți în coluare se realizează? Dacă PDM va lua decizia de a participa la guvernare vom semna un accord și va fi unul public. Dar până când nu există negocieri”, a declarat Dumitru Diacov.

Acesta a recunoscut că s-a discutat luni la Parlament, la întâlnirea pe care au avut-o cu socialiștii despre posibile remanieri în Guvernul Chicu.

„Am vorbit să mai schimbe niște miniștri, dacă o să vedem că lucrurile nu se schimbă spre bine. Dar nu acum. Asta e o chestie pe care trebuie să o examinăm, să vedem”, a adăugat Diacov.

„Se speculează că ar exista discuții mai avansate despre cele patru sau cinci portofolii care o să fie acordate PDM-ului, dacă intră în guvernare…Poate nici dl Diacov nu le cunoaște pe toate. Sunt oameni care negociază pe la spate cu PSRM și înaintează cu convingeri”, a continuat Andrai Candu, prezent și el în platoul emiunii „În Profunzime”.

Andrian Candu a mai spus că, în noiembrie 2019, au fost delegate patru persoane din PDM care să poarte discuții cu PSRM, dar și cu Blocul ACUM pentru o eventuală colaborare. În acel grup au fost Dumitru Diacov, Pavel Filip, Sergiu Sârbu și Eugeniu Nichiforciuc.

Precizăm că și liderul Partidului Comuniștilor Vladimir Voronin a anunțat numele a doi deputați democrați care ar putea prelua portofolii în Guvern: Violeta Ivanov și Vladimir Vitiuc.

Voronin spune nume! Ce deputați democrați ar putea ocupa fotolii în Guvernul Chicu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram