/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Candu: „S-au făcut propuneri ca PDM să intre în negocieri cu ACUM, dar conducerea a refuzat”

missing
21 februarie 2020, ora 10:03

Partidul Democrat ar fi primit propuneri concrete de a negocia o alianță cu partidele din Blocul ACUM, dar conducerea formațiunii ar fi refuzat. O spune fostul vicepreședinte al PDM Andrian Candu, care a ieșit recent din partid și a format împreună cu alți cinci deputați grupul parlamentar „Pro-Moldova”.

„Din speculații, dar venite chiar din capitale europene, am înțeles că au trimis mesaje mai discrete și chiar oameni care au făcut propuneri ca echipa PDM să intre în negocieri cu Blocul ACUM. Cu regret, și asta tot din informații care îmi vin din surse sigure de la partenerii de peste hotare, conducerea PDM a refuzat și a evitat astfel de discuții”, a dezvăluit Candu la emisiunea „În Profunzime” de la „ProTV”.

Președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, prezent și el în platoul emisiunii, a negat aceste informații.

„Eu nu știu de astfel de situații când PDM să respingă astfel de discuții… Liderii ACUM trebuiau să ridice telefonul și să sune să spună: domnilor, vrem să bem o cafea sau un ceai. Nu s-a întâmplat lucru acesta”, a spus în replică Diacov.

Democratul a adăugat că partenerii externi nu ar trebui să se implice în politica din R. Moldova și să dea sfaturi.

„Nu cred că ei trebuie să ne așeze pe noi la masă. Nu cred că cineva trebuie să ne sugereze anumite întâlniri, discuții”, a punctat Diacov.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram