Partidul Democrat ar fi primit propuneri concrete de a negocia o alianță cu partidele din Blocul ACUM, dar conducerea formațiunii ar fi refuzat. O spune fostul vicepreședinte al PDM Andrian Candu, care a ieșit recent din partid și a format împreună cu alți cinci deputați grupul parlamentar „Pro-Moldova”.

„Din speculații, dar venite chiar din capitale europene, am înțeles că au trimis mesaje mai discrete și chiar oameni care au făcut propuneri ca echipa PDM să intre în negocieri cu Blocul ACUM. Cu regret, și asta tot din informații care îmi vin din surse sigure de la partenerii de peste hotare, conducerea PDM a refuzat și a evitat astfel de discuții”, a dezvăluit Candu la emisiunea „În Profunzime” de la „ProTV”.

Președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, prezent și el în platoul emisiunii, a negat aceste informații.

„Eu nu știu de astfel de situații când PDM să respingă astfel de discuții… Liderii ACUM trebuiau să ridice telefonul și să sune să spună: domnilor, vrem să bem o cafea sau un ceai. Nu s-a întâmplat lucru acesta”, a spus în replică Diacov.

Democratul a adăugat că partenerii externi nu ar trebui să se implice în politica din R. Moldova și să dea sfaturi.

„Nu cred că ei trebuie să ne așeze pe noi la masă. Nu cred că cineva trebuie să ne sugereze anumite întâlniri, discuții”, a punctat Diacov.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!