Circa 500 de medici din Republica Moldova au depus până în prezent dosarele pentru a se angaja în România. Despre aceasta a anunțat deputatul român Constantin Codreanu ieri, pe rețelele sociale. 

„Am avut numeroase interpelări în plenul Camerei Deputaților cu privire la acest subiect și audiențe cu medici la Chișinău și la București. Cel mai tare m-au revoltat situațiile în care doctorii respectivi aveau deja locul de muncă asigurat în România, dar procedura birocratică îi împiedica să fie încadrați în câmpul muncii”, a scris Constantin Codreanu.

Alesul poporului a menționat că în cel mai scurt timp urmează a fi deblocat procesul de recunoaștere a diplomelor medicilor cu cetățenie română din Republica Moldova, întrucât pe 25 februarie, la Ministerul Sănătății din România, va avea loc o ședință unde se va modifica actul normativ ce vizează „dosarul medicilor basarabeni”.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!