/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Circa 500 de medici din R. Moldova au depus până în prezent dosarele pentru a se angaja în România

missing
21 februarie 2020, ora 10:04

Circa 500 de medici din Republica Moldova au depus până în prezent dosarele pentru a se angaja în România. Despre aceasta a anunțat deputatul român Constantin Codreanu ieri, pe rețelele sociale. 

„Am avut numeroase interpelări în plenul Camerei Deputaților cu privire la acest subiect și audiențe cu medici la Chișinău și la București. Cel mai tare m-au revoltat situațiile în care doctorii respectivi aveau deja locul de muncă asigurat în România, dar procedura birocratică îi împiedica să fie încadrați în câmpul muncii”, a scris Constantin Codreanu.

Alesul poporului a menționat că în cel mai scurt timp urmează a fi deblocat procesul de recunoaștere a diplomelor medicilor cu cetățenie română din Republica Moldova, întrucât pe 25 februarie, la Ministerul Sănătății din România, va avea loc o ședință unde se va modifica actul normativ ce vizează „dosarul medicilor basarabeni”.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram