Deputații cred că dosarul Șor este tergiversat intenționat în instanța de judecată, dar spun că nu pot interveni pentru a debloca situația.

Deputatul PAS Sergiu Litvinenco a amintit că timp de opt luni s-au tradus materialele cauzei din limba română în limba rusă, la solicitarea învinuitului Ilan Șor.

Întrebat de ce nu sesizează Consiliul Superior al Magistraturii în privința tergiversării de la Curtea de Apel Cahul în cazul Șor, deputatul socialist Grigore Novac a spus că nu o face pentru că nu cunoaște detalii din dosar.

„Eu am făcut zeci de sesizări la CSM, dar în acest caz nu cunosc materialele”, a declarat Novac la emisiunea „Cutia Neagră” de la TV8.

Socialistul este convins că autoritățile fac tot posibilul pentru ca Ilan Șor să fie reținut după ce a fost anunțat în căutare.

„Noi procedurile legale le-am făcut și nu ieri. Nu sunt meritele Guvernului Chicu. Au fost făcute și pe timpul Guvernului Sandu. Faptul că nu îl putem aduce este o problemă și nu pentru că noi nu vrem, ci pentru că nu-l găsesc”, a adăugat Novac.

Amintim că ședința planificată pe 31 ianuarie la Curtea de Apel Cahul în dosarul lui Ilan Șor a fost din nou amânată din lipsa unei expertize pe care a solicitat-o apărarea.  Începând cu data de 30 septembrie 2019, aceasta a fost a patra oară când ședințele în dosarul lui Ilan Șor s-au amânat din același motiv.

O nouă ședință este planificată pentru astăzi, la ora 10:00.

O nouă ședință amânată în dosarul lui Ilan Șor. Care este motivul

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!