Întreprinderea municipală „Termoelectrica” nu avea niciun motiv să majoreze să includă în facturi tarife mai mari pentru agentul termic livrat în apartamentele chișinăuienilor, în condițiile în care luna ianuarie a fost una caldă și nu s-a scumpit gazul importat din Federația Rusă. Asta spune Igor Dodon, după ce s-a întâlnit cu șefii  „Termoelectrica”, „Moldovagaz” și reprezentanții Primăriei. Președintele l-a amenințat cu demisia și chiar cu pușcăria pe conducătorul „Termoelectrica”, dacă în luna februarie cetățenii nu vor primi cifre mai mici în facturi.

„I-am spus directorului „Termoelectrica”, dacă nu va revedea tot ce a fost în ianuarie și în februarie când vom primi aceste facturi pentru căldură nu va fi prețul mai mic cu 25-30%, atunci vor zbura capete și acest director „Termoelectrica” nu va mai fi. Va răspunde potrivit legii.

În februarie, nu doar va fi micșorat numărul de zile facturate, dar trebuie să avem o reducere a tarifului la căldură în Chișinău. Dacă nu – la pușcărie. Da ce să facem cu dânșii, dacă iau bani de pe oameni? Afară cască pisicile și îi punem pe oameni să plătească două-trei mii de lei pentru un apartament cu două camere. Trebuie de dat peste cap”, a declarat Dodon într-un nou video „Președintele răspunde”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!