UPDATE: Președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi a anunțat pauză pentru 30 de minute:

 Lăsați-i să strige”, a spus Greceanîi.

UPDAT:  11:18 Deputații ACUM scandează „Jos Ciocoi”, „Mincinoși”.

Deputatul PAS Igor Grosu a spus că membrii Guvernului erau așteptați vineri în Parlament, pe 27 februarie: „Așa ne-am înțeles la ultima ședință a Biroului Permanent că vom putea formula întrebări. Dați raportul la toți și veniți vineri. Voi singuri nu știați că azi dimineață trebuie să prezentați raportul”.

Premierul Ion Chicu a insistat că astăzi se împlinesc 100 de zile de la investirea Guvernului și va prezenta astăzi raportul.

UPDATE: 11:12 Deputații ACUM au blocat tribuna Parlamentului pentru 30 de minute, în semn de protest. Asta se întâmplă acum în cadrul ședinței Parlamentului. 

Situați care s-a întâmplat ieri în Parlament este una agravă. Se vede cu ochi liber încercarea de a transforma și Parlamentul în anexa Președinției. Faptul că mai multe proiecte ale opoziției au rămas neacceptate, cerința noastră de a audia factorii de decizie pe problemele Aeroportului, tarifelor, prețurilor la carburanți. Dar deja „buchia” regulamentului nu se respectă. Noi am văzut ieri cum moțiunea de cenzură împotriva unui ministru al lui Dodon, Chicu care a fost depusă perfect legal și a întrunit toate condițiile a fost respinsă”, a spus Alexandru Slusari.

Parlamentarii au mai spus că în cazul în care cerințele nu vor fi auzite, vor boicota de fiecare dată ședințele parlamentului.

Dacă acest semnal nu va fi auzit, acest lucru se va repeta destul de des”, a mai adăugat Slusari.

Moțiunea depusă de deputații Partidului Acțiune și Solidaritate și Platformei Demnitate și Adevăr împotriva activității ministrului de Externe Aureliu Ciocoi nu a fost ieri admisă în procedura legislativă. Proiectul a fost respins la ședința de pe 19 februarie a Biroului Permanent al Parlamentului.

Foto: captură/ privesc.eu

Foto: captură/ privesc.eu

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!