/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/FOTO VIDEO/ UPDATE: Deputații ACUM au blocat tribuna Parlamentului. Scandează „Jos Ciocoi”

missing
21 februarie 2020, ora 11:18

UPDATE: Președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi a anunțat pauză pentru 30 de minute:

 Lăsați-i să strige”, a spus Greceanîi.

UPDAT:  11:18 Deputații ACUM scandează „Jos Ciocoi”, „Mincinoși”.

Deputatul PAS Igor Grosu a spus că membrii Guvernului erau așteptați vineri în Parlament, pe 27 februarie: „Așa ne-am înțeles la ultima ședință a Biroului Permanent că vom putea formula întrebări. Dați raportul la toți și veniți vineri. Voi singuri nu știați că azi dimineață trebuie să prezentați raportul”.

Premierul Ion Chicu a insistat că astăzi se împlinesc 100 de zile de la investirea Guvernului și va prezenta astăzi raportul.

UPDATE: 11:12 Deputații ACUM au blocat tribuna Parlamentului pentru 30 de minute, în semn de protest. Asta se întâmplă acum în cadrul ședinței Parlamentului. 

Situați care s-a întâmplat ieri în Parlament este una agravă. Se vede cu ochi liber încercarea de a transforma și Parlamentul în anexa Președinției. Faptul că mai multe proiecte ale opoziției au rămas neacceptate, cerința noastră de a audia factorii de decizie pe problemele Aeroportului, tarifelor, prețurilor la carburanți. Dar deja „buchia” regulamentului nu se respectă. Noi am văzut ieri cum moțiunea de cenzură împotriva unui ministru al lui Dodon, Chicu care a fost depusă perfect legal și a întrunit toate condițiile a fost respinsă”, a spus Alexandru Slusari.

Parlamentarii au mai spus că în cazul în care cerințele nu vor fi auzite, vor boicota de fiecare dată ședințele parlamentului.

Dacă acest semnal nu va fi auzit, acest lucru se va repeta destul de des”, a mai adăugat Slusari.

Moțiunea depusă de deputații Partidului Acțiune și Solidaritate și Platformei Demnitate și Adevăr împotriva activității ministrului de Externe Aureliu Ciocoi nu a fost ieri admisă în procedura legislativă. Proiectul a fost respins la ședința de pe 19 februarie a Biroului Permanent al Parlamentului.

Foto: captură/ privesc.eu

Foto: captură/ privesc.eu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram