„Cu ajutorul Partidului Democrat, al lui Vlad Plahotniuc și al Curții Constituționale, domnul Dodon a devenit președinte”. Declarațiile aparțin fostului director al Agenției Proprietăți Publice Igor Grigoriev, cel care a fost și prieten cu șeful statului Igor Dodon. 

Afirmațiile au fost făcute în contextul în care Grigoriev a fost întrebat la emisiunea „Cutia Neagră” cu Mariana Rață de la TV8, din ce bani președintele ar fi „cumpărat” Partidul Socialiștilor, acum circa nouă ani.

„- De unde avea Igor Dodon bani să cumpere un partid? – Avea bani să cumpere partidul de la cel care l-a făcut președinte. Cu ajutorul Partidului Democrat, al lui Vlad Plahotniuc și al  Curții Constituționale domnul Dodon a devenit președinte. Printre altele, Igor Dodon astăzi ca președinte neconstituțional ar trebui să fie cel mai cointeresat ca R. Moldova să revină în făgașul constituțional”, a precizat Grigoriev.

În 2011, Igor Dodon, Zinaida Greceanâi și Veronica Abramciuc au părăsit fracțiunea PCRM din Parlament, condusă de Vladimir Voronin. La sfârșitul lunii noiembrie 2011, pe atunci deputatul neafiliat, fost membru al PCRM, Igor Dodon a devenit membru al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

Am încercat să obținem o reacție din partea Președinției la acest subiect, însă nimeni nu a răspuns la telefon.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!