/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Grigoriev: „Cu ajutorul lui Plahotniuc și al Curții Constituționale, Dodon a devenit președinte”

missing
21 februarie 2020, ora 23:18

„Cu ajutorul Partidului Democrat, al lui Vlad Plahotniuc și al Curții Constituționale, domnul Dodon a devenit președinte”. Declarațiile aparțin fostului director al Agenției Proprietăți Publice Igor Grigoriev, cel care a fost și prieten cu șeful statului Igor Dodon. 

Afirmațiile au fost făcute în contextul în care Grigoriev a fost întrebat la emisiunea „Cutia Neagră” cu Mariana Rață de la TV8, din ce bani președintele ar fi „cumpărat” Partidul Socialiștilor, acum circa nouă ani.

„- De unde avea Igor Dodon bani să cumpere un partid? – Avea bani să cumpere partidul de la cel care l-a făcut președinte. Cu ajutorul Partidului Democrat, al lui Vlad Plahotniuc și al  Curții Constituționale domnul Dodon a devenit președinte. Printre altele, Igor Dodon astăzi ca președinte neconstituțional ar trebui să fie cel mai cointeresat ca R. Moldova să revină în făgașul constituțional”, a precizat Grigoriev.

În 2011, Igor Dodon, Zinaida Greceanâi și Veronica Abramciuc au părăsit fracțiunea PCRM din Parlament, condusă de Vladimir Voronin. La sfârșitul lunii noiembrie 2011, pe atunci deputatul neafiliat, fost membru al PCRM, Igor Dodon a devenit membru al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

Am încercat să obținem o reacție din partea Președinției la acest subiect, însă nimeni nu a răspuns la telefon.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram