Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban și-a prezentat azi raportul de activitate pentru primele 100 de zile de mandat. Edilul capitalei a trecut în revistă mai multe realizări. Nu toate îi aparțin în totalitate, însă…în multe dintre cazuri, Ion Ceban fiind doar cel care a tăiat panglica la evenimentele de lansare a proiectelor inițiate de fostul primar interimar, Ruslan Codreanu.

Ion Ceban s-a lăudat că de la începutul mandatului său de primar, din capitală au fost evacuate peste 260 de gherete, demontate în jur de 567 de panouri publicitare, evacuate aproape 30 de garaje metalice și stopate cel puțin 14 construcții ilegale.

De asemenea, Ceban i-a asigurat azi pe locuitorii Chișinăului că până pe 1 martie, SA „Apă – Canal” va veni cu un plan de acțiuni, pentru lichidarea mirosurilor neplăcute. Tot primarul a mai spus că au fost depistate mai multe încălcări în proiectele privind repararea și construcția străzilor Ion Creangă și 31 August 1989, de aceea, s-a dispus verificarea acestora.

Redeschiderea grădiniței 166 de la Buiucani și inaugurarea grădiniței – creșă 155 de la Ciocana au fost de asemenea trecute în revistă drept reușite ale primarului Ion Ceban. Doar că proiectele nu îi aparțin….cel puțin nu în totalitate.

Grădinița 166 de pe strada Nicolae Costin a început a fi reabilitată din paragină, în februarie 2019, atunci când Ion Ceban era deputat, iar Ruslan Codreanu era primar interimar al capitalei. Clădirea era în stare avariată din anul 2006.

Cât despre grădinița – creșă numărul 155 de pe strada Igor Vieru, lucrările de reabilitare a acesteia a început în noiembrie anul trecut, când primar era tot Ruslan Codreanu.

Ion Ceban a trecut la categoria „reușite” și finalizarea lucrărilor de amenajare a scuarului Mezon de pe bd. Moscova din sectorul Râșcani. Proiectul îi aparține, însă, tot lui Ruslan Codreanu.

„Au fost reabilitate aleile pietonale, instalat iluminatul public decorativ, a mobilierului urban și a coșurilor de gunoi”, a subliniat primarul.

Nici proiectul de organizare a benzilor dedicate pentru transportul public pe străzile A. Pușkin, G.B. Bodoni și bd. Ștefan cel Mare, despre care Ion Ceban a spus că a fost inițiat în aceste 100 de zile, nu îi aparține, proiectul datând din anul 2018. Aceeași situație atestăm și în cazul secțiilor de terapie, ginecologie și primi urgente de la Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime” reparate capital. Primarul a trecut în raportul celor 100 de zile și reconstrucția estacadei de acces pentru ambulanțe, construite cu mult timp înainte de venirea lui Ion Ceban în fotoliul de primar.

Într-o postare pe Facebook, fostul primar interimar Ruslan Codreanu i-a mulțumit lui Ion Ceban că i-a dus la bun sfârșit o parte dintre proiecte.

„Am ascultat cu atenție raportul de 100 de zile al Primarului general. Vreau să îi mulțumesc pentru că a dus la bun sfârșit o parte din proiectele inițiate de mine împreună cu colegii în 2019 cum ar fi scuarul Mezon, platforma eu.chisinau.md, îmbunătățirea infrastructurii de la Centrul de sterilizare.

Regret totuși că noi, chișinăuienii am auzit iarăși promisiuni electorale și nu rezultate obținute în această perioadă”, a scris Ruslan Codreanu.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!