/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Ipoteză! Plahotniuc va șantaja deputați democrați cu materiale compromițătoare pentru a mări echipa lui Candu

21 februarie 2020, ora 08:55

Fostul lider al Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc ar sta în spatele desprinderii grupului celor șase deputați de la PDM și va face tot posibilul pentru a-i determina și pe alți parlamentari democrați să plece din formațiune și să se alăture noului grup „Pro-Moldova”. De această părere este președintele Partidului Comuniștilor Vladimir Voronin.

Politicianul crede că Plahotniuc și Candu au dosare cu materiale compromițătoare pe mai mulți deputați democrați și le vor folosi pentru șantaj.

„Și socialiștii vor încerca să atragă deputați pentru că vor să-și asigure majoritatea parlamentară de 51 de voturi, dar va fi o momeală și de la Plahotniuc. Toți știu că el în astfel de chestiuni e principial. El nu va ierta. El nu va lăsa asta așa. Va întreprinde niște măsuri. Eu nu cred că ei nu au niște rezerve, materiale compromițătoare pe unii dintre cei care au rămas cu Filip și Diacov, care îi vor determina nu doar să treacă la altă fracțiune, dar și să zboare din Parlament. Cred că au astfel de materiale și le vor scoate în curând”, a declarat Voronin în cadrul emisiunii „Zi de Zi” de la „Publika TV”.

Ulterior, președintele de onoare al Partidului Democrat Dumitru Diacov, care a participat la emisiunea „În Profunzime” de la „ProTV” la fel a declarat că se fac presiuni pe mai mulți deputați să-l urmeze pe Candu.

„Nu exclude că sarcina de la centru este să adune mai mulți deputați. Ei vorbesc de 14. Pentru viitorul noului partid retrăiește mai multă lume. Se pune sarcina să fie mai mulți. Cred că este o echipă mai mare decât cea pe care o vedem acum, o echipă mai mare care lucrează deja pentru viitorul partid”, a declarat Diacov, evitând să spună la cine se referă când vorbește de centru.

Politicianul a mai dezvăluit că lista Partidului Democrat pentru alegerile parlamentare a fost făcută doar de Vladimir Plahotniuc și acum este normal ca mai mulți deputați să fie susținătorii acestuia.

„Lista deputaților PDM  a fost făcută de Plahotniuc. Noaptea, înainte de a fi publicată lista, am avut divergențe mari cu Plahotniuc. Unele le-a luat în considerație, altele nu. Plahotniuc avea mai multe pârghii să țină unită fracțiunea. A avut fel de fel de posibilități de a influența… Eu nu am văzut plicuri și nu am primit plicuri de la dl Plahotniuc”, a adăugat Diacov.

Andrian Candu a refuzat să spună cine sunt deputații care ar fi gata să-l urmeze și să iasă în viitorul apropiat din PDM: „Sunt cei care vor să ajute în ceea ce am pornit. Nu o să vă dau nume. Nu e corect față de ei”.

Candu a negat că nașul său de cununie ar gestiona noul grup parlamentar „Pro-Moldova” și a dat asigurări că Vladimir Plahotniuc nu se mai implică în politica din R. Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram