/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Lui Stoianoglo i s-a propus în 2012 să devină procuror general! Cine i-a făcut oferta și de ce a refuzat-o

missing
21 februarie 2020, ora 10:25

Lui Alexandru Stoianoglo i-a fost propusă funcția de procuror general încă în anii 2012 – 2013. Oferta ar fi venit de la fostul lider al PDM, Vlad Plahotniuc. Declarația a fost făcută de însuși stoianoglo într-un interviu pentru Ziarul de Gardă.

„În 2012-2013, fiind deputat și ocupând funcția de președinte al unei Comisii, după demisia unuia dintre procurorii generali, cred că e vorba de dl Zubco, am fost invitat de dl Plahotniuc și mi s-a propus funcția de procuror general. Atunci am respins propunerea”, a recunoscut actualul șef al Procuraturii Generale.

Alexandru Stoianoglo spune că ar fi acceptat propunerea dacă i-ar fi fost acceptate câteva condiții.

„Atunci am pus câteva condiții. Am zis că, dacă devin procuror general, voi fi responsabil de politica de cadre din procuratură, că nu vor fi numiri politice în cadrul instituției. A doua condiție a fost ca, în cadrul Procuraturii, toate să aibă loc conform legii. După asta nu m-a mai întrebat nimeni dacă vreau sau nu să fiu procuror general. La prima etapă, am respins propunerea, pe urmă colegii mei de partid au început a insista, spunându-mi că sunt candidatura potrivită. Am zis bine, sunt de acord, dar iată condițiile. După ce le-am spus condițiile, nimeni nu m-a mai contactat”, a mărturisit Alexandru Stoianoglo.

Ulterior, în acea perioadă a devenit procuror general Corneliu Gurin, care s-a aflat în acest fotoliu până în anul 2016.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram