Lui Alexandru Stoianoglo i-a fost propusă funcția de procuror general încă în anii 2012 – 2013. Oferta ar fi venit de la fostul lider al PDM, Vlad Plahotniuc. Declarația a fost făcută de însuși stoianoglo într-un interviu pentru Ziarul de Gardă.

„În 2012-2013, fiind deputat și ocupând funcția de președinte al unei Comisii, după demisia unuia dintre procurorii generali, cred că e vorba de dl Zubco, am fost invitat de dl Plahotniuc și mi s-a propus funcția de procuror general. Atunci am respins propunerea”, a recunoscut actualul șef al Procuraturii Generale.

Alexandru Stoianoglo spune că ar fi acceptat propunerea dacă i-ar fi fost acceptate câteva condiții.

„Atunci am pus câteva condiții. Am zis că, dacă devin procuror general, voi fi responsabil de politica de cadre din procuratură, că nu vor fi numiri politice în cadrul instituției. A doua condiție a fost ca, în cadrul Procuraturii, toate să aibă loc conform legii. După asta nu m-a mai întrebat nimeni dacă vreau sau nu să fiu procuror general. La prima etapă, am respins propunerea, pe urmă colegii mei de partid au început a insista, spunându-mi că sunt candidatura potrivită. Am zis bine, sunt de acord, dar iată condițiile. După ce le-am spus condițiile, nimeni nu m-a mai contactat”, a mărturisit Alexandru Stoianoglo.

Ulterior, în acea perioadă a devenit procuror general Corneliu Gurin, care s-a aflat în acest fotoliu până în anul 2016.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!