/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Reacția ANP după ce o femeie a acuzat administrația penitenciarului de indiferență

21 februarie 2020, ora 21:05

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a venit cu o reacție, după ce ieri postul nostru de televiziune TV8 a realizat un subiect în care o femeie a acuzat administrația penitenciarului de indiferență.

Femeia a declarat pentru TV8 că soțul ei s-a automutilat și apoi a declarat greva foamei, în semn de protest pentru că este maltratat.

Învinuirile aduse de soția deținutului administrației Penitenciarului nr.6-Soroca sunt nefondate, iar declarațiile făcute le calificăm drept denigrare a imaginii sistemului administrației penitenciare.

În cauză, situația prezentată a apărut urmare a unor ilegalități admise de către unii angajați ai instituției, care au permis în mod fraudulos deținutului să-și amenajeze dormitor în incinta spațiului administrativ din contul unei încăperi destinate pentru birou de serviciu, inclusiv au facilitat recepționarea ilegală a mărfurilor de construcție în interiorul instituției penitenciare”, se arată în comunicatul emis de administrația penitenciarului.

Mai mult, conducerea instituției a anunțat că a desfășurat o anchetă internă în acest sens, iar materialele acumulate au fost expediate procuraturii, care a pornit urmărirea penală în baza art. 328 al. (1), depășirea atribuțiilor de serviciu.

În rezultatul anchetei s-a constatat implicarea în cauză și altor ex-funcționari ai penitenciarului, care au contribuit la comiterea mai multor ilegalități.

„Manifestând dezacordul față de acțiunile penitenciarului de a restabili ordinea și respectarea regimului de detenție, condamnatul s-a automutilat și concomitent a declarat greva foamei. Angajații instituției au asigurat la timp asistența medicală continuă, inclusiv transportarea pentru investigații la spitalul municipal din Soroca. Starea de sănătate a deținutului la moment este satisfăcătoare, acesta fiind zilnic vizitat de către medicul de gardă”, au mai precizat reprezentanții ANP.

Ieri, Administrația Națională a Penitenciarelor nu ne-a oferit contactele conducerii penitenciarului din Soroca, dar a precizat că deținutul este tratat corespunzător și că a primit ajutor medical de calitate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram