Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a venit cu o reacție, după ce ieri postul nostru de televiziune TV8 a realizat un subiect în care o femeie a acuzat administrația penitenciarului de indiferență.

Femeia a declarat pentru TV8 că soțul ei s-a automutilat și apoi a declarat greva foamei, în semn de protest pentru că este maltratat.

Învinuirile aduse de soția deținutului administrației Penitenciarului nr.6-Soroca sunt nefondate, iar declarațiile făcute le calificăm drept denigrare a imaginii sistemului administrației penitenciare.

În cauză, situația prezentată a apărut urmare a unor ilegalități admise de către unii angajați ai instituției, care au permis în mod fraudulos deținutului să-și amenajeze dormitor în incinta spațiului administrativ din contul unei încăperi destinate pentru birou de serviciu, inclusiv au facilitat recepționarea ilegală a mărfurilor de construcție în interiorul instituției penitenciare”, se arată în comunicatul emis de administrația penitenciarului.

Mai mult, conducerea instituției a anunțat că a desfășurat o anchetă internă în acest sens, iar materialele acumulate au fost expediate procuraturii, care a pornit urmărirea penală în baza art. 328 al. (1), depășirea atribuțiilor de serviciu.

În rezultatul anchetei s-a constatat implicarea în cauză și altor ex-funcționari ai penitenciarului, care au contribuit la comiterea mai multor ilegalități.

„Manifestând dezacordul față de acțiunile penitenciarului de a restabili ordinea și respectarea regimului de detenție, condamnatul s-a automutilat și concomitent a declarat greva foamei. Angajații instituției au asigurat la timp asistența medicală continuă, inclusiv transportarea pentru investigații la spitalul municipal din Soroca. Starea de sănătate a deținutului la moment este satisfăcătoare, acesta fiind zilnic vizitat de către medicul de gardă”, au mai precizat reprezentanții ANP.

Ieri, Administrația Națională a Penitenciarelor nu ne-a oferit contactele conducerii penitenciarului din Soroca, dar a precizat că deținutul este tratat corespunzător și că a primit ajutor medical de calitate.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!