/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Ședința Parlamentului a fost închisă. Deputații ACUM sunt nemulțumiți: „Noi vrem să muncim”

missing
21 februarie 2020, ora 13:17

Ședința de astăzi a Parlamentului a fost într-un final anulată la cererea socialiștilor, după ce deputații Partidului Acțiune și Solidaritate și cei ai Platformei Demnitate și Adevăr au refuzat să audieze în plen raportul prim-ministrului după 100 de zile de mandat.

Deputații ACUM au motivat că nu au primit din timp raportul Guvernului ș inu au avut posibilitatea de a-l studia și au cerut ca acesta să fie prezentat săptămâna viitoare, iar astăzi să se desfășoare ședința Parlamentului și să fie dezbătute proiectele de legi care au fost incluse în agendă.

„Această atitudine nu este una sănătoasă și demnă de parlamentari. Dl prim-ministru este dispus să comunice. Ei au sfidat practic tot Parlamentul. Au fost unele încălcări de procedură, încălcări ale Regulamentului. Propunem închiderea ședinței de plen a Parlamentului”, a spus socialistul Vlad Batrîncea.

„Acțiunea de astăzi a prim-ministrului a fost benevolă. Sigur că ar fi fost util ca noi să avem posibilitatea să ascultăm de la el mai multe răspunsuri. Dacă nu, să amânăm ședința și să discutăm la Biroul Permanent al Parlamentului ce avem de făcut”, a fost susținut de democratul Dumitru Diacov.

„Dl Chicu a primit deja ordinul să plece? Nu-l vedem în sală. Noi suntem gata astăzi să muncim. Proiectele de legi urgente trebuie să fie discutate. Avem o agendă pe care trebuie să o urmăm și nu vă eschivați de la responsabilitățile nemijlocite. Pe dl Chicu îl așteptăm săptămâna viitoare, în orice zi”, a declarat vicepreședintele Parlamentului Mihai Popșoi.

Totuși, propunerea socialiștilor de a închide ședința de astăzi a Parlamentului a fost susținută cu majoritatea voturilor deputaților PSRM și PDM.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram