Șeful statului a făcut prognoze privind evoluțiile posibile în politica din R. Moldova. Igor Dodon a enumerat trei scenarii care ar putea să se desfășoare, dar indiferent de situație, acesta îl vede prim-ministru pe Ion Chicu, cel puțin până la finele anului.

Primul scenariu este să-și continue activitatea acest Guvern minoritar.

„Guvernul fără o majoritate parlamentară stabilă va veni cu proiecte în Parlament, care vor fiu votate, inclusiv de Candu și alții”, a spus Igor Dodon în emisiunea sa tradițională din fiecare vineri „Președintele răspunde”.

Al doilea scenariu este o coaliție oficială care ar putea fi între PSRM și PDM, în cazul în care PDM se reformează.

„Dacă curăță partidul, asta ar fi posibil”, a precizat președintele.

În cel de-al treilea scenariu este vorba despre alegerile parlamentare anticipate. Igor Dodon crede că acestea nu ar fi binevenite, pentru că ar stopa pentru o perioadă dezvoltare a unor proiecte sociale importante pentru cetățeni.

„În opinia mea, alegerile parlamentare ar fi o problemă pentru R. Moldova. Marele proiecte, cum ar fi drumurile, vor fi stopate. Pentru noi, socialiștii, asta nu cred că ar fi o problemă, dar pentru țară cred că ar fi. Pierdem opt luni, plus 70-80 de milioane de lei cheltuite”, afirmă Dodon.

Șeful statului o acuză pe Maia Sandu că și-ar dori alegeri parlamentare anticipate pentru că vrea să revină în Parlament. Anticipate și-ar dori și Partidul Șor care ar vrea să destabilizeze situația.

„S-a apucat mai serios procurorul general și de furtul miliardului și de aeroport. Ei speră că vor tulbura apele și nu vom avea când să ne ocupăm de ei”, a continuat Dodon.

Președintele a mai spus că, indiferent care dintre cele trei scenarii vor urma în R. Moldova, Ion Chicu va fi prim-ministru: „Cel puțin până la sfârșit de an, dar eu îmi doresc să fie până în 2023”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!