/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Trei scenarii anunțate de Dodon! O alianță cu PDM este foarte posibilă și Chicu trebuie să rămână premier, indiferent de situație

missing
21 februarie 2020, ora 14:00

Șeful statului a făcut prognoze privind evoluțiile posibile în politica din R. Moldova. Igor Dodon a enumerat trei scenarii care ar putea să se desfășoare, dar indiferent de situație, acesta îl vede prim-ministru pe Ion Chicu, cel puțin până la finele anului.

Primul scenariu este să-și continue activitatea acest Guvern minoritar.

„Guvernul fără o majoritate parlamentară stabilă va veni cu proiecte în Parlament, care vor fiu votate, inclusiv de Candu și alții”, a spus Igor Dodon în emisiunea sa tradițională din fiecare vineri „Președintele răspunde”.

Al doilea scenariu este o coaliție oficială care ar putea fi între PSRM și PDM, în cazul în care PDM se reformează.

„Dacă curăță partidul, asta ar fi posibil”, a precizat președintele.

În cel de-al treilea scenariu este vorba despre alegerile parlamentare anticipate. Igor Dodon crede că acestea nu ar fi binevenite, pentru că ar stopa pentru o perioadă dezvoltare a unor proiecte sociale importante pentru cetățeni.

„În opinia mea, alegerile parlamentare ar fi o problemă pentru R. Moldova. Marele proiecte, cum ar fi drumurile, vor fi stopate. Pentru noi, socialiștii, asta nu cred că ar fi o problemă, dar pentru țară cred că ar fi. Pierdem opt luni, plus 70-80 de milioane de lei cheltuite”, afirmă Dodon.

Șeful statului o acuză pe Maia Sandu că și-ar dori alegeri parlamentare anticipate pentru că vrea să revină în Parlament. Anticipate și-ar dori și Partidul Șor care ar vrea să destabilizeze situația.

„S-a apucat mai serios procurorul general și de furtul miliardului și de aeroport. Ei speră că vor tulbura apele și nu vom avea când să ne ocupăm de ei”, a continuat Dodon.

Președintele a mai spus că, indiferent care dintre cele trei scenarii vor urma în R. Moldova, Ion Chicu va fi prim-ministru: „Cel puțin până la sfârșit de an, dar eu îmi doresc să fie până în 2023”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram