Cei șase deputați care s-au rupt de la Partidul Democrat au avut astăzi în plenul Parlamentului o mică dispută cu foștii lor colegi de fracțiune. Deputaților din noul grup „Pro Moldova” li s-a cerut să se schimbe cu locurile, astfel încât să nu mai stea amestecați cu democrații.

Deputatul Sergiu Sârbu a acceptat într-un final propunerea deputatului Vladimir Vitiuc și i-a ocupat fotoliul aflat lângă deputatul Partidului Șor, Petru Jardan.

Dar Andrian Candu nu s-a lăsat convins de Dumitru Diacov și a rămas la locul pe care l-a ocupat până acum în sala de plen a Legislativului.

„Noi ne simțim bine, dar colegii se simt incomod și încearcă cumva să ne marginalizeze, inclusiv în plenul Parlamentului. Dar noi nu cedăm. O să găsim un compromis amiabil. Stăm chiar în coasta lor ca să înțeleagă că suntem toți egali. Nimeni nu este mai presus”, a spus Sergiu Sârbu.

Fracțiunea PDM insistă ca cei șase deputați care s-au detașat să stea grămăjoară și separat în noul lor grup „Pro Moldova”.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!