/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/GRAFIC/ Record climateric în R. Moldova! Astfel de temperaturi n-au fost niciodată în ultimii 125 de ani

22 februarie 2020, ora 09:32

Record climateric în Republica Moldova pe parcursul anului 2019, temperatura medie a aerului a fost de +10,6..+12,6 grade Celsius. Meteorologii spun că norma a fost depășită cu 2,1 – 3,2 grade Celsius. 

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, astfel de temperaturi record s-au înregistrat pe o mare parte a teritoriului pentru prima oară în ultimii 125 de ani, perioada în care s-au făcut observații.

Conform datelor Stației Meteo din Chişinău, temperatura medie anuală a aerului a constituit +12,2 grade Сelsius, cu 2,7 grade mai ridicată față de normă și s-a plasat pe locul întâi în șirul anilor cu temperaturi medii anuale ridicate.

Foto: meteo.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram