Record climateric în Republica Moldova pe parcursul anului 2019, temperatura medie a aerului a fost de +10,6..+12,6 grade Celsius. Meteorologii spun că norma a fost depășită cu 2,1 – 3,2 grade Celsius. 

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, astfel de temperaturi record s-au înregistrat pe o mare parte a teritoriului pentru prima oară în ultimii 125 de ani, perioada în care s-au făcut observații.

Conform datelor Stației Meteo din Chişinău, temperatura medie anuală a aerului a constituit +12,2 grade Сelsius, cu 2,7 grade mai ridicată față de normă și s-a plasat pe locul întâi în șirul anilor cu temperaturi medii anuale ridicate.

Foto: meteo.md

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!