OrheiLand și alte proiecte gestionate de Ilan Shor ar fi fost făcute din banii furați din sistemul bancar, spune Igor Grigoriev, fostul viceprimar de Orhei. Mai mult, acesta afirmă că bănuia despre faptul că Ilan Șor ar fi fost implicat în furtul miliardului.

„ – Este Ilan Șor beneficiarul furtului miliardului? – Eu am primit oferta doar ca să-i conduc campania electorală și acuma chestia asta este o pată în cariera mea, și-mi pare rău pentru asta, dar a fost o provocare pentru mine. – Știați că a fost implicat în furtul miliardului? – Eu undeva intuiam. Lucrurile care au generat la furtul miliardului au început în 2011, dar lovitura s-a dat în 2014… Printre altele eu am avut și informațiile necesare chiar la fracțiune, unde s-a văzut când s-a furat. Toate sunt din schemele implicate firmelor Holdingului Șor. – Aceștia sunt banii furați? – Sunt banii care au fost furați din sistemul bancar”, a spus Grigoriev.

Contactați de redacție, reprezentanții Partidului Șor nu au răspuns la telefon pentru a oferi o reacție.

Amintim că Ilan Șor a fugit din R. Moldova după ce Partidul Democrat a anunțat că cedează guvernarea. În prezent, acesta este căutat în toată lumea de Interpol. Potrivit informațiilor oferite de autoritățile din Israel, acesta a intrat pe teritoriul statului.

Ilan Șor a fost condamnat în primă instanță la 7,5 ani de închisoare. Dosarul se află de mai multe luni la Curtea de Apel Cahu.

Vezi și:

Ședința de judecată de la Curtea de Apel Cahul, în dosarul lui Ilan Șor, amânată pentru a opta oară din același motiv

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!