/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Ceban în legătură cu protestul șoferilor de maxi-taxi: „Frecvența circulației curselor de autobuz și troleibuz va fi mărită”

23 februarie 2020, ora 18:43

Frecvența circulației curselor de autobuz și troleibuz mâine va fi mărită. Schimbarea vine după ce șoferii de maxi-taxi au anunțat proteste până la ora 10:00. 

Primarul general al capitalei Ion Ceban a anunțat că mâine mai multe troleibuze și autobuze vor circula pe cele mai aglomerate curse de maxi-taxi.

„Noi vom întreprinde o serie de acțiuni, pentru asigurarea cu transport public a zonelor și cartierelor unde vor fi sistate microbuzele. Astfel, unități suplimentare de troleibuze și autobuze vor circula pe cele mai aglomerate curse de maxi-taxi iar frecvența circulației curselor de autobuz și teoleibuz va fi mărită”, a scris Ceban pe pagina sa de Facebook.

Edilul a mai precizat că: „Argumentele noastre rămân aceleași, solicităm trecerea acestui tip de transport în cadrul legal, contracte noi de prestarea a serviciilor cu municipalitatea, stabilirea costului vehicul-km, crearea condițiilor bune în transportul public, respectarea condițiilor cotractuale, graficul, acceptarea taxării electronice și a biletului unic electronic. Atâta timp cât aceste lucruri nu se întâmplă, primăria nu poate accepta majorări de prețuri”.

Transportatorii care administrează rutele de microbuz din Chișinău anunță pentru mâine, 24 februarie, o acțiune de protest. Microbuzele nu vor ieși la linie până la ora 10.00.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram