Frecvența circulației curselor de autobuz și troleibuz mâine va fi mărită. Schimbarea vine după ce șoferii de maxi-taxi au anunțat proteste până la ora 10:00. 

Primarul general al capitalei Ion Ceban a anunțat că mâine mai multe troleibuze și autobuze vor circula pe cele mai aglomerate curse de maxi-taxi.

„Noi vom întreprinde o serie de acțiuni, pentru asigurarea cu transport public a zonelor și cartierelor unde vor fi sistate microbuzele. Astfel, unități suplimentare de troleibuze și autobuze vor circula pe cele mai aglomerate curse de maxi-taxi iar frecvența circulației curselor de autobuz și teoleibuz va fi mărită”, a scris Ceban pe pagina sa de Facebook.

Edilul a mai precizat că: „Argumentele noastre rămân aceleași, solicităm trecerea acestui tip de transport în cadrul legal, contracte noi de prestarea a serviciilor cu municipalitatea, stabilirea costului vehicul-km, crearea condițiilor bune în transportul public, respectarea condițiilor cotractuale, graficul, acceptarea taxării electronice și a biletului unic electronic. Atâta timp cât aceste lucruri nu se întâmplă, primăria nu poate accepta majorări de prețuri”.

Transportatorii care administrează rutele de microbuz din Chișinău anunță pentru mâine, 24 februarie, o acțiune de protest. Microbuzele nu vor ieși la linie până la ora 10.00.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!