Niciun moldovean care se află în Italia nu a fost infectat cu virusul ucigaș din China. Despre asta au anunțat reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe, în urma creșterii numărului infecțiilor de coronavirus în Italia. 

„Până în prezent, nu s-au primit notificări din partea acestora cu privire la existenţa vreunui cetăţean al Republicii Moldova printre persoanele infectate şi nu au fost primite nici solicitări de asistenţă consulară din partea cetăţenilor moldoveni”, se arată în comunicatul emis de reprezentanții MAEIE.

La moment, Ambasada Republicii Moldova la Roma, împreună cu Consulatul General de la Milano şi Consulatul de la Padova, se află în legătură constantă cu autorităţile italiene, pentru a gestiona situaţia privind coronavirusul.

Moldovenii care se confruntă cu o situaţie dificilă pe teritoriul Italiei pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon de urgenţă ale Ambasadei Republicii Moldova la Roma: +39 3294421091; Consulatul General de la Milano +393206108989 şi Consulatul din or. Padova+393805905331, precum şi la Centrul de Apel al MAEIE  0 80 090990 (apeluri din Republica Moldova) sau +373 22 788722 (apeluri din străinătate).

în Italia, două persoane au decedat, iar alte peste 60 au fost infectate cu virusul ucigaș. Mai mult, circa 33 de persoane ce prezintă simptome ale bolii sunt spitalizate, iar dintre ele 18 se află la Terapie Intensivă. Unsprezece persoane se află în carantină la domiciliu.

Coronavirusul Covid-19, detectat la finalul anului trecut în oraşul Wuhan din provincia chineză Hubei, a provocat moartea a 2.461 de oameni. Pe lângă China, el a fost descoperit – până în prezent – 29 de alte ţări.

Vezi și articolul de mai jos referitor la acest subiect:

OMS vine cu recomandări în legătură cu numărul înfecțiilor cauzate de coronavirus în Italia. Măsuri de prevenție în R. Moldova

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!