Un incendiu care a izbucnit într-un restaurant din aeroportul Otopeni a făcut ca terminalul „Plecări” să se umple de un fum dens, în această dimineață, ceea ce a dus la mutarea călătorilor într-o altă zonă, la parter. Nimeni nu a fost rănit. Călătorii au acuzat dezorganizarea și lipsa de comunicare din partea aeroportului, iar potrivit unor surse Digi24, n-ar fi funcționat sistemul special de avertizare a călătorilor în caz de incendiu.

În jurul orei 09:00, reprezentanții Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti au spus că traficul aerian se desfășoară normal pe Aeroportul Otopeni, fără să fie afectat de incendiul izbucnit la un fast-food.

În aeroport erau 2.300 de pasageri, din care au fost evacuați peste 500.

Potrivit surselor citate, sistemul de avertizare de incendiu n-ar fi funcționat. Este vorba de niște mesaje standard care ar trebui să se audă în aeroport și să-i avertizeze pe oameni, indicându-le cele mai apropiate ieșiri, în caz de incendiu.

Terminalul are autorizație de la pompieri.

Incendiul s-a declanșat cel mai probabil la o hotă a restaurantului, în jurul orei 7:00, și arde mocnit pe tubulatură, dar nu pune probleme pompierilor. Nimeni nu a fost rănit.

Cursele ar putea avea întârzieri.

Principala nemulțumire a călătorilor a fost că nu li s-au oferit informații și că au aflat ce se întâmplă din media. În plus, ei acuză dezorganizarea, pentru că niciun angajat al aeroportului nu a fost prezent pentru a-i îndruma. A existat o anumită temere în rândul călătorilor, dar totuși nimeni nu a intrat în panică, a relatat un pasager.

Foto: mediafax.ro

Foto: mediafax.ro

Foto: mediafax.ro

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!