/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Cine ar fi „supraveghetorul” viitoarei coalițiii PDM-PSRM. Candu: „Este agresiv și lipsit de integritate, cu afaceri nedeclarate și aici și în România”

24 februarie 2020, ora 11:01

Liderul grupului „Pro Moldova” Andrian Candu spune că sunt foarte mulți democrați nemulțumiți de situația din partid  și „sunt pe punctul de a se determina cu ieșirea lor din PDM” și sunt așteptați în echipa „Pro Moldova”, care se va transforma în partid.

Candu afirmă că nu vor fi acceptați în echipă persoane lipsite de integritate care fac parte acum din Partidul Democrat. Acesta s-a referit în special la unul dintre deputații democrați, Eugen Nichiforciuc, care ar fi persoana care are grijă de viitoarea coaliție PDM-PSRM.

„Știm cum acționează Nichiforciuc, știm despre lipsa integrității sale, despre afacerile pe care le are și nedeclarate și cu atât mai mult știm comportamentul agresiv și de intimidările la care au fost supuși chiar și unii colegi de aici din partea dumnealui. Se transformă într-un fel de supraveghetor al PDM care este menit să supravegheze ca lucrurile să meargă bine, eventual, în viitoarea coaliție cu PSRM”, a acuzat Andrian Candu.

Deputatul mai spune că Nichiforciuc ar avea averi nedeclarate și le-a recomandat jurnaliștilor să facă investigații: „Este departe de integritate. Să vedeți cu ce automobil se deplasează, ce afaceri are și aici și în România, multe dintre ele nedeclarate. Astfel de persoane nu au ce căuta în echipa Pro Moldova”.

Deputatul Vladimir Cebotari a cerut Autorității Naționale de Integritate să verifice fiecare deputat în parte ce bunuri are în posesie, nu doar cele aflate oficial în proprietate, dar și cele înscrise pe persoane terțe.

Eugen Nichiforciuc nu ne-a răspuns la telefon pentru a comenta acuzațiile aduse de fostul său coleg de partid Andrian Candu. Vom insista cu apeluri  pe parcursul zilei.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram